Amerikából üzentek Macron Franciaországának + videó

Egyre többen reagálnak haragosan a Telegram üzenetküldő alkalmazás társtulajdonosának letartóztatása miatt, míg mások arra emlékeztetnek, hogy Moszkva korábbi korlátozó intézkedése hatalmas felháborodást váltott ki.

2024. 08. 25. 8:27
Tucker Carlson interjút készített a Telegram társalapítójával Pavel Durovval
Tucker Carlson interjút készített a Telegram társalapítójával Pavel Durovval Forrás: Tucker Carlson
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A moszkvaiak reggel óta fehér papírrepülőket (ami kísértetiesen hasonlít a Telegram logójára) hagynak a francia nagykövetség előtt a Franciaországban fogva tartott Pavel Durov, a Telegram üzenetküldő társalapítójának támogatására.

Pavel Durov elhagyta Oroszországot, amikor a kormány megpróbálta ellenőrizni közösségi médiavállalatát, a Telegramot. De végül nem Putyin volt az, aki letartóztatta őt, mert lehetővé tette a nyilvánosság számára a szólásszabadság gyakorlását. Egy nyugati ország volt az, a Biden-kormány szövetségese és lelkes NATO-tag

– írta Tucker Carlson az X-en miután letartóztatták a Telegram társalapítóját Pavel Durovot.

Korábban megírtuk, hogy Elon Musk is Durov mellé állt, később ezt kiegészítette azzal, hogy létrehozott egy hastaget a #FreePavel-t.

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője emlékeztetett, hogy korábban 26 nemzetközi szervezet, 

„nyugati civil szervezetek felszólították az orosz hatóságokat, hogy hagyjanak fel a Telegram akadályozásával. Arra kérték az ENSZ-t, az Európa Tanácsot, az EBESZ-t, az Európai Uniót, az Egyesült Államokat és más kormányokat, hogy lépjenek fel Oroszország intézkedései ellen, és védjék meg a szólásszabadsághoz és a magánélethez való alapvető jogokat. Felszólították továbbá az internetes vállalatokat, hogy lépjenek fel az észszerűtlen és törvénytelen követelésekkel szemben, amelyek sértik a felhasználóik jogait. Követelték, hogy az orosz hatóságok garantálják a globális hálózat felhasználóinak a weboldalakon való közzétételhez és az információk névtelen megtekintéséhez való jogát, hangsúlyozva, hogy minden korlátozást bíróságnak kell engedélyeznie, és annak teljes mértékben meg kell felelnie az emberi jogok európai egyezményének.”

Ezek közt olyanok voltak, mint a Human Rights Watch, az Amnesty International, a Freedom House, a Riporterek Határok Nélkül – írta közleményében.

Borítókép: Tucker Carlson interjút készített a Telegram társalapítójával Pavel Durovval (Forrás: Tucker Carlson)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.