Marija Zaharova emlékeztetett, mekkora ricsaj volt, amikor Moszkva akarta korlátozni a Telegramot

Franciaország döntése Pavel Durov, a Telegram üzenetküldő alapítójának őrizetbe vételéről felveti a kérdést, hogy a nemzetközi szervezetek követelni fogják-e a szabadon bocsátását, „vagy lenyelik a nyelvüket”. Ezt Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője közölte Telegram-csatornáján.

2024. 08. 25. 7:23
Marija Zaharova az orosz külügyminisztérium szóvivője
Marija Zaharova az orosz külügyminisztérium szóvivője Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

És eszembe jutott, hogy 2018-ban egy 26 civil szervezetből álló csoport, köztük a Human Rights Watch, az Amnesty International, a Freedom House, a Riporterek Határok Nélkül, az Újságírók Védelmének Bizottsága és mások elítélték az orosz bíróság döntését a Telegram blokkolásáról

– emlékeztetett Zaharova a Telegram csatornáján.

Ezek a nyugati civil szervezetek felszólították az orosz hatóságokat, hogy hagyjanak fel a Telegram akadályozásával. Arra kérték az ENSZ-t, az Európa Tanácsot, az EBESZ-t, az Európai Uniót, az Egyesült Államokat és más kormányokat, hogy lépjenek fel Oroszország intézkedései ellen, és védjék meg a szólásszabadsághoz és a magánélethez való alapvető jogokat. Felszólították továbbá az internetes vállalatokat, hogy lépjenek fel az észszerűtlen és törvénytelen követelésekkel szemben, amelyek sértik a felhasználóik jogait. Követelték, hogy az orosz hatóságok garantálják a globális hálózat felhasználóinak a weboldalakon való közzétételhez és az információk névtelen megtekintéséhez való jogát, hangsúlyozva, hogy minden korlátozást bíróságnak kell engedélyeznie, és annak teljes mértékben meg kell felelnie az emberi jogok európai egyezményének

– írta az orosz külügyminisztérium szóvivője.

Ugyanakkor Durov mindvégig szabadlábon maradt, és folytatta a Telegram fejlesztését

– tette hozzá.

 

Ahogy arról mi is beszámoltunk Pavel Durovot, a Telegram üzenetküldő társalapítóját a francia hatóságok letartóztatták

Durovot azzal vádolják, hogy bűnrészes volt a Telegram platformon keresztül végrehajtott illegális tevékenységekben, például kábítószer-kereskedelemben, gyermekbűncselekményekben és csalásban. A Telegram alapítója akár húsz év börtönbüntetésre is számíthat – erősítette meg a Lenta.ru.

Közzéteszem az összes nyugati profilú struktúra képernyőfotóját, amelyek annak idején felszólaltak, többek között egy közös felhívással. Mit gondol, ezúttal Párizsba kiáltanak és követelik Durov szabadon bocsátását, vagy lenyelik a nyelvüket?

– zárta gondolatmenetét Marija Zaharova.

Borítókép: Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.