Megérkezett az első menetrend szerinti légi járat Budapestre a kínai Sencsen városából

Megérkezett az első menetrend szerinti légi járat a kínai Sencsen városából Budapestre pénteken. A Hainan Airlines hetente kétszer szállít majd utasokat a kínai nagyváros és a magyar főváros között.

Forrás: MTI2024. 08. 02. 10:30
Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay, Anestiev)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Boeing 787 ünnepélyes fogadása utáni sajtótájékoztatón Sztáray Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikáért és energiabiztonságért felelős államtitkára kiemelte: a keleti nyitás stratégia a kölcsönös tisztelet és kölcsönös érdekek mentén teszi szorosabbá a kapcsolatokat politikai, gazdasági és társadalmi szinten. 

Magyar szempontból minden a járatnyitáshoz hasonló esemény annak a bizonyítása, hogy helyes stratégiát, helyes politikát folytatnak. Sencsen gazdasági jelentősége Kínán belül és világszinten egyaránt óriási, a világ egyik leggyorsabban fejlődő városa

 – tette hozzá.
Antal Ferenc, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára, egyben a Budapest Airport igazgatóságának tagja kiemelte: az esemény olyan pillanat, amellyel két nemzet közelebb kerül egymáshoz, gazdasági és kulturális értelemben egyaránt.

 Magyarország és Kína kapcsolata az elmúlt években folyamatosan fejlődött, Kína Európán kívül Magyarország legfontosabb partnere. A meglévő Kína–Budapest járatok hozzájárultak a kapcsolatok erősödéséhez, az új járat a kapcsolatok minőségi fejlődésének újabb mérföldkövét jelenti, újabb lendületet ad a gazdasági, kulturális kapcsolatok elmélyítésének – mondta. Sencsen a külföldi befektetések központja Kínában – hangsúlyozta.

Gong Tao, a Kínai Népköztársaság budapesti nagykövete elmondta: Magyarország és Kína idén ünnepli a diplomáciai kapcsolatok felvételének 75. évfordulóját, a járatnyitás a fontos kínai városba 21-re növeli a heti járatok számát az országok között, és két hónapon belül ez a harmadik járatnyitás. A járatok számának növekedésével a gazdasági-kereskedelmi ügyletek száma is nő, amit fontos eredménynek nevezett. A járat indulása tovább élénkíti a magyar–kínai kapcsolatokat – összegezte.
Valentínyi Katalin, a Budapest Airport kommunikációs és kormányzati kapcsolatok vezérigazgató-helyettese elmondta: ebben az évben már 430 ezer utasnak lesz lehetősége Kína és Magyarország között repülni, a régió legkiterjedtebb hálózatát biztosítják a két ország között.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay, Anestiev)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.