Megtörte a csendet a Trump-adminisztráció egykori kulcsembere

A republikánus elnök egyik jobbkeze a Patrióta műsorában mondta el a véleményét a woke-ideológiáról, az amerikai választásokról, a TikTok betiltásáról, illetve a háború és a béke kérdéséről.

2024. 08. 05. 18:39
Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje és alelnökjelöltje, J. D. Vance ohiói szenátor (Fotó: MTI/EPA/Justin Lane)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amennyiben Donald Trump nyeri meg az elnökválasztást, az amerikai kormány egyik legfontosabb emberévé válhat John McEntee, aki az előző Trump-érában is segítette a volt elnök fehér házi munkáját. A fiatal, 34 éves férfinak csaknem hárommillió követője van a TikTokon és további 1,4 millió az Instagramon. 

McEntee mindemellett a politikával fűszerezte a randizást és többedmagával létrehozott egy rendkívül népszerű konzervatív randiapplikációt is.

A Patrióta műsorának háziasszonya, Déri Stefi elmondta,

John McEntee szálka a haladó progresszívek szemében, a konzervatívok pedig társadalmi iránytűként tekintenek rá.

A műsorban elsőként a párizsi olimpia megnyitóját vették górcső alá, amivel kapcsolatban Donald Trump egykori tanácsadója elmondta:

A megnyitón néhány dolog nagyszerű volt, de a szervezők minden ok nélkül szerették volna feszegetni a határokat. Milyen közönséghez szóltak? Miért csinálták ezt? Miért lehet a kereszténységet mindig gúnyolni? Ezeket a kérdéseket a közösségi oldalaimon is feltettem.

A népszerű tiktokker szerint ez is bizonyítja, hogy a woke-ideológia mindenhol ott van. McEntee saját bevallása szerint ugyanakkor optimista a konzervatívok előretörésével kapcsolatban az Egyesült Államokban és az egész világon. 

Úgy tűnik, hogy a woke-őrület elérte a csúcspontját, ami sajnálatos, de remélhetőleg ez azt jelenti, hogy valami jót tartogat számunkra a jövő

– tette hozzá a Patrióta által készített interjúban McEntee. 

 

Szálka a liberálisok szemében

Az interjúban ezt követően rátértek a Trump-adminisztráció kulcsfigurájának közösségi médiában betöltött szerepére.

Próbáljuk könnyedén venni a dolgokat. Dolgoztam a politikában, így amikor az emberek megpróbálják a politikai tevékenységemet összekötni a TikTok-oldalammal, egy kicsit mumussá válok, mert az emberek többsége fél az ilyen témáktól. Az egy dolog, hogy nevetnek a vicceken, de nagyon megijednek, amikor rájönnek, hogy konzervatív politikát képviselek, amit egy ponton talán be is vezetnek

– emelte ki McEntee, majd hozzátette, véleménye szerint azért is van értelme a közösségi médiában folytatott tevékenységének, mert rengeteg olyan fiatal van a TikTokon, akiket a konzervatívok nem szólítanak meg.

A TikTok amerikai betiltásával kapcsolatban McEntee elmondta, a platformot sok republikánus és konzervatív bűnbaknak használja, ugyanis az oldalon rendszeres a konzervatív hangokkal szembeni cenzúra. 

Napjainkban a legnagyobb probléma a konzervatívok cenzúrája a közösségi médiában. Azonban nem hiszem, hogy a TikTok betiltása bármit is megoldana, éppen ezért ellenzem. Szerintem ez túl nagy hatalmat ad a kormánynak. Mi lesz akkor, ha a kormány be akar tiltani egy médiavállalatot, mert ellenzi az Ukrajnának nyújtott támogatást?

– tette fel a kérdést a véleményvezér, aki kiemelte, a közösségimédia-platformok tulajdonosai és vezetői – Elon Muskot kivéve – mind baloldaliak, a felhasználók azonban elég konzervatívnak tűnnek, míg a tartalomkészítők megosztottak. 

A TikTokon sok Trump-és Kamala-párti tartalmat is látok, nagyjából egyenlő arányban. Maguk a tartalomkészítők eléggé megosztottak, mint ahogy az ország is. De a vezetés és a cégek vezetése még mindig túlnyomórészt baloldali. A Facebook vezetői mind baloldaliak. A Google vezetői is mind baloldaliak

– tette hozzá McEntee, aki a mainstrem médiával kapcsolatban kifejtette, az elmúlt évtizedekben a baloldal sok intézményt elfoglalt, amelyeket azóta is ural. Ilyen számos akadémia, tudományos intézet és Hollywood, az amerikai filmgyártás fellegvára is.

 

Romlottak Trump esélyei 

Arra a kérdésre válaszolva, hogy milyenek Donald Trump esélyei az amerikai elnökválasztáson, John McEntee elmondta, Joe Bidennel szemben könnyedén győzhetett volna Trump, Kamala Harris jelöltsége azonban megbonyolította a dolgokat.

Joe Biden jobb jelölt lenne, de a kora miatt úgy gondolom, hogy Kamalának most demokrataként több esélye lehet. A demokrata bázis összezárt mögötte. Jelenleg a legtöbb helyen a jelöltek ötven-ötven százalékon állnak, különösen vidéken

– emelte ki a véleményvezér, aki Orbán Viktor miniszterelnök béketeremtő tevékenységét nagyszerűnek nevezte, és elmondta, a jobboldalon mindenki véget akar vetni az ukrajnai konfliktusnak. 

Borítókép: Donald Trump amerikai elnök, republikánus elnökjelölt és J. D. Vance alelnökjelölt (Fotó: MTI/EPA/Justin Lane)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.