Hazudott Kamala Harris, sosem dolgozott a McDonald's-ban

Nem tudta bizonyítani a Snopes amerikai tényellenőrző portál Kamala Harris ameirkai alelnök, a Demokrata Párt elnökjelöltje azon állítását, hogy tanulmányai alatt a McDonald'S gyorsétterem-láncnál dolgozott.

2024. 09. 20. 8:50
Kamala Harris amerikai alelnök, a Demokrata Párt elnökjelöltje
Kamala Harris amerikai alelnök, a Demokrata Párt elnökjelöltje (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A demokrata kampány egyik fontos eleme, hogy igyekeznek a párt elnökjelöltjét, Kamala Harris jelenlegi alelnököt a nép egyszerű gyermekének beállítani, aki úgy nőtt fel, mint egy átlag amerikai, ellentétben a gazdag családból származó republikánus jelölttel, Donald Trumppal. Az egyik állításuk, hogy Harris – oly sok amerikai fiatalhoz hasonlóan – McDonald’s-ban dolgozott.

Az állítás nemcsak Harris szájából hangzott el több alkalommal, de az egész baloldali propagandát bejárta az olyan napilapoktól kezdve, mint a The New York Times egészen a CNN hírtelevízióig, és Bill Clinton is hivatkozott rá. 

A valóságtartalmának most a Snopes amerikai tényellenőrző és oknyomozó portál járt utána.

A fent említett híradásokon kívül nem volt kézzelfogható bizonyíték arra, hogy Harris főiskolásként a McDonald’s-ban dolgozott volna

– állapította meg a portál, amely igen alapos munkát végzett: nem csupán Harris kampánycsapatát és a gyorsétterem-láncot keresték meg, de adóbevallásokat, fotókat, videókat, munkaügyi nyilvántartásokat is kerestek, valamint beszéltek az alelnök testvérével és egy közeli barátjával is. 

Az állítás a „nem bizonyított” értékelést kapta a portáltól.

A „teljesen átlagos körülmények között nevelkedett Kamala”-sztori nem csupán ezen a ponton sántít. A demokrata elnökjelölt ugyanis 12 és 18 éves kora között valójában Kanada egyik legelőkelőbb enklávéjában nőtt fel – mondta Emma-Jo Morris, a Breitbart amerikai hírportál politika szerkesztője, aki abban az időben történetesen szintén Montreal Westmount negyedében élt.

Ott élve az egyetlen szegregáció, amelyet megtapasztalhatott, a gazdasági volt, ugyanis Westmount abban az időben Kanada leggazdagabb közössége volt, míg a faji megkülönböztetés, amelyre az elnökjelölt panaszkodik, gyakorlatilag nem létezett − írja Morris.

Ez az egyik legszerencsésebb hely, ahol valaki élhet

– hangsúlyozza a Breitbart szerkesztője, hozzátéve, hogy azon a környéken a házak 750 ezer és másfél millió amerikai dollárnak megfelelő összegért cserélnek gazdát.

Harris kitalált egy személyiséget, és olyan politikát hirdetett meg, amely azon alapul, hogy mi a politikailag kényelmes az adott pillanatban, hogy kihasználja a saját maga számára az előrejutási lehetőségeket, és ez eddig valahogy működött

– világít rá Emma-Jo Morris.

 

Borítókép: Kamala Harris amerikai alelnök, a Demokrata Párt elnökjelöltje (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.