Németország is elismeri Orbán Viktor politikáját

A Frankfurter Rundschau szomorúan vette tudomásul, hogy Magyarország álláspontja győzött.

Forrás: Mandiner2024. 09. 19. 11:35
Német rendőrök irányítják a Lengyelországból érkező forgalmat az „Európa hídon” a kelet-németországi Frankfurtban (Odera) 2024. szeptember 16-án
Német rendőrök irányítják a Lengyelországból érkező forgalmat az „Európa hídon” a kelet-németországi Frankfurtban (Odera) 2024. szeptember 16-án Fotó: John MacDougall Forrás: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Frankfurter Rundschau szerzője véleménycikkében azt írja, Magyarország vezetője nem titkolja, hogy elégedett Berlin menekültügyi fordulatával. Németország mind a kilenc határán megerősített határellenőrzéssel bevezeti azt a tervét, hogy véget vet az országba irányuló ellenőrizetlen illegális bevándorlásnak, írta a Mandiner.

Nancy Faeser (SPD), szövetségi bel- és belügyminiszter beszél újságírók előtt
Nancy Faeser (SPD) szövetségi belügyminiszter beszél újságírók előtt (Fotó: dpa Picture-Alliance/AFP/Annette Riedl)

Az új ellenőrzések hat hónapig lesznek érvényben. Nancy Faeser belügyminiszter kitartott amellett, hogy a lépés segít „megállítani a bűnözőket, és korai szakaszban azonosítani és megállítani az iszlamistákat”.

A cikk szerzője úgy látja, Magyarország merev menekültügyi gyakorlatának semmi köze az uniós joghoz.

A Frankfurter Rundschau megjegyezte, hogy Budapest elutasította azt a kérést, hogy a menekültek a határon kérhessenek menedékjogot, így az Európai Bíróság júniusban 200 millió euróra bírságolta Magyarországot. Ez azonban nem gátolta meg a holland kormányt abban, hogy szerdán hivatalos kérelmet nyújtson be az Európai Bizottsághoz annak érdekében, hogy kimaradhasson a 2026-ban életbe lépő új menekültügyi és migrációs paktumból.

Most tájékoztattam az Európai Bizottságot, hogy Hollandia ki szeretne maradni a paktum megvalósításából. Újra a saját kezünkbe kell vennünk menekültügyi politikánkat.

– közölte az X-en Marjolein Faber migrációs ügyekkel foglalkozó miniszter. Később az is kiderült, hogy hazánk is csatlakozik Hollandiához abban, hogy az Európai Unió migrációs politikájából való kimaradást kérje.

Borítókép: Német rendőrök irányítják a Lengyelországból érkező forgalmat az „Európa hídon” a kelet-németországi Frankfurtban (Odera) 2024. szeptember 16-án (Fotó: AFP/John MacDougall)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.