Szánthó Miklós: Egy politikai típusú árvízzel nézünk szembe

Néhány napja még gátakkal és homokzsákokkal küzdöttünk az árvíz ellen. De van egy másik típusú árvíz is. Egy politikai árvíz, amely ellen neomarxistákat lebuktató könyvekkel lehet harcolni – jelentette ki Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója Alejandro Peña Esclusa legújabb, a Neomarxista Rt. – A Sao Paulo Fórum választási csalássorozata Dél-Amerikában című könyvének bemutatóján.

Forrás: Alapjogokért Központ2024. 09. 26. 8:41
Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója (Forrás: Alapjogokért Központ)
Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója (Forrás: Alapjogokért Központ)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A főigazgató hangsúlyozta, a könyv a bizonyítéka annak, hogy „azok a módszerek, amelyeknek itt, Európában, az elmúlt évtizedben tanúi voltunk, ugyanazok Dél-Amerikában is, különösen, ha a választások integritásának megőrzéséről, ha nemzeti szuverenitásról, ha a belpolitikai élet szuverenitásáról van szó.” Szánthó Miklós beszédében kiemelte, hogy bár mi, magyar konzervatívok úgy tűnhet, hogy sokat beszélünk az összekapcsolódásról, vagyis a connectivityről, nem tesszük hiába.  

A konzervatív összekapcsolódás azért fontos, mert a nemzetközi globalista baloldali áradat szerteágazó a világon mindenhol. Így nekünk – nemcsak a jobboldalnak vagy a konzervatívoknak, hanem a józan ész képviselőinek is

 – nemzetközileg összehangolt választ kell adnunk” – tette hozzá.  

Janez Janša, Szlovénia volt miniszterelnöke (Forrás: Alapjogokért Központ)
Janez Janša, Szlovénia volt miniszterelnöke (Forrás: Alapjogokért Központ)

A köszöntőt követően Janez Janša, Szlovénia volt miniszterelnöke, a legerősebb ellenzéki párt vezetője is felszólalt, aki rámutatott arra, hogy az írás nem csak a latin-amerikai történésekről szól, hiszen a baloldal által manipulált választási csalásokat itt, Európa szívében is megtapasztaljuk: 

A legutóbbi szlovén választások eredményhirdetése után azt láttuk, hogy nem a nép által megválasztott képviselők foglalják el helyeiket, melyre nem kaptunk pontos magyarázatot azóta sem.

Az esemény panelbeszélgetésén a könyv szerzője ismertette, hogy a régióban milyen kifinomult módszerekkel dolgozik a politikai baloldal, és figyelmeztetett, ezek a mechanizmusok könnyedén átültethetőek más országokba is. 

Ez már nem csupán egy latin-amerikai probléma

 – fogalmazott Peña. 

Németh Zsolt, a Külügyi Bizottság elnöke úgy vélte, hogy az író első könyve, a 2023-ban megjelent, A Sao Paulo Fórum kulturális háborúja című kötet a szoftver, a mostani a hardver, „nekünk pedig mindkét fronton jelen kell lennünk.” Hozzátette: 

A világ patriótáinak tanulnia kell a baloldaltól, és ugyanúgy kell egyesülniük, ahogy ők is teszik.

A könyvbemutatón záróbeszédét Andrés Pastrana Arango, Kolumbia korábbi elnöke intézte a közönséghez, aki Pablo Escobar emberrablásainak egyetlen túlélője is egyben. Figyelmeztetett: 

Dolgoznunk kell azért, hogy a demokrácia legnagyobb ellensége országainkban ne a drogkereskedelem legyen.

A kötet az Alapjogokért Központ és a Kereszténydemokrata Intézet gondozásában jelent meg.

Borítókép: Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója (Forrás: Alapjogokért Központ)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.