Magyar Péter nem mert kiállni az újságírók elé

Megfutamodott Magyar Péter, az utolsó pillanatban lemondta a sajtótájékoztatóját.

2024. 10. 08. 14:21
Magyar Péter tüntetés MTVA székház
Fotó: Polyák Attila
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Origó információi szerint Magyar Péterre már a teremben ülve vártak az újságírók a ma 13 órára meghirdetett sajtótájékoztatóján Strasbourgban, ám miután hosszú percekig senki nem jelent meg, az újságírók telefonálni kezdtek. A telefonhívás során kapták meg a tájékoztatást, hogy a Tisza Párt elnöke mégsem áll ki a nyilvánosság elé, a döntést nem indokolták.

Nem sokkal ezt megelőzően került nyilvánosságra, hogy tovább gyűrűzik a Tisza Párt elnökének diákhiteles botránya, miután a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal szabálytalanságokat tárt fel abból az időszakból, amikor Magyar Péter vezette a Diákhitel Központot.

A Kehi 2021-es vizsgálatának megállapításai között szerepeltek többszörösen túlárazott szerződések, kamumegbízások és ajánlatkérések, eleve borítékolható győztesek.

A jelentésből kiderült, hogy a Diákhitel Zrt. akkori beszállítója a PLANB Magyarország Kft., amelyről a Média1 most azt írta, hogy a cég munkatársa akkoriban éppen Magyar Péter öccse volt. A lap úgy tudja,

Magyar Márton, a Tisza Párt elnökének öccse 2019 nyarától dolgozott a PLANB-nek,

munkahelyéről a közösségi médiában is hírt adott annak idején, igaz, ezt később eltüntette.

Felidézték, hogy a Kehi-jelentésben szereplő Diákhitel Központ-szerződések által érintett PLANB Magyarország Kft. – nagyjából egy évvel azelőtt, hogy szerződést kapott volna a Diákhitel Zrt.-től – Magyar Péter akkori feleségét, Varga Juditot tréningezte annak miniszteri kinevezése előtt. A lap emellett most azt is állítja, hogy Magyar Péter öccse, a médiapiacra nemrég médiaszolgáltatóként friss céggel megérkező Magyar Márton 2019 nyarától a PLANB-től kapott fizetést.

Miként a Kehi vizsgálatából már kiderült, a PLANB-t busásan megfizették, egy interneten többnyire ingyenesen elérhető tartalomból összeállított tanulmány oldalanként százezer forintba került, és összesen négymilliót fizettek ki rá, egy 18 diából álló előadás pedig 4,4 millióba került Magyaréknak. 

Mint ismert,

a Diákhitel Központ Zrt. gazdálkodásával kapcsolatban jelenleg nyomozás van folyamatban,

amelyben a tanácsadó tevékenységről készült vélemény és a kapcsolódó szerződések a nyomozó hatóság rendelkezésére állnak.

A sajtó képviselői többek között az újabb botrányáról is kérdezték volna Magyart, aki a ma megjelent hírekről azóta is hallgat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.