Empirikusan bizonyított a migráció pozitív hatása

Végre mindent megtudhatunk a migráció előnyeiről.

Nagy Árpád
2019. 05. 23. 8:48
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vicces „kis” (170 oldalas!) tanulmány került az EU-s képviselők birtokába a minap, amelyre a V4NA hívta fel a figyelmet, és több hazai online médium is szemlézte. A terjedelmes értekezés bizonyára unatkozó hivatalnokok (Európai Parlament Hivatalos Kutatószolgálata – EPRS) állították össze, ki tudja milyen céllal. De idézzünk belőle – az Origo nyomán –, hátha a kedves olvasó kitalálja, milyen motiváció mentén öltek bele ilyen sok munkát:

„Empirikusan (alapos megfigyelés által – a szerk.) bizonyított tény, hogy azok az országok, melyek gyorsan munkához juttatják a migránsokat, azok államháztartása stabilabb, legfőképpen hosszú távon.”

Ne foglalkozzunk azzal, hogy melyek azok az országok, amelyek gyorsan munkához juttatják a migránsokat, hanem fokozzuk a viccelődést, és persze az érdeklődést a tanulmány iránt, amely online is elérhető. Íme még egy másik idézet: „Ha a felnőtt népesség számát 1 százalékkal bővítjük migránsokkal, akkor az egy főre jutó GDP akár 2 százalékkal is növekedhet hosszú távon.”

Akinek ideje, energiája és a fenti poénokat olvasva vicces kedve engedi, mindenképpen találja meg benne a „hosszú távon” kifejezés számokban is definiálható mértékét, mert az „hosszú távon” tanulságos lehet.

Itt Magyarországon viszont, a viccet félretéve, csendesen jegyezzük meg, hogy szerintünk amelyik ország a felnőtt népesség számát 0 százalékkal növeli illegális migránsokkal, annak már rövid távon is lehetősége van 3-5 százalékkal növelni az egy főre jutó GDP-t. Ráadásul ez nem „empirikusan”, hanem számokkal bizonyítható.

Lehet választani!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.