Az MCC Press gondozásában megjelent Ákos első önálló novelláskötete

Kovács Ákos énekes, dalszerző 33 éve tartó pályája során a rockszínpadokon kívül bemutatkozott már költőként, színészként és rendezőként is. Színházi munkái, Krúdy-hangoskönyve és Arany János-estje, öt verseskötete, valamint a Visszaszámlálás című ironikus, képes önéletrajzi könyve szerteágazó tehetségről tanúskodik. Ezúttal novellistaként jelentkezik: Ezt nem lehet megúszni címmel az MCC Press gondozásában lát napvilágot első önálló prózakötete – tizenhét írással, 264 oldalon.

Magyar Nemzet
2021. 09. 29. 18:02
20210712 Kovács ÁKOS Dalszerző Író Költő Foto Nagy Zoltán Fotó: Nagy Zoltán Forrás: METROPOL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A következőkben néhány véleményt olvashatnak a kötetből, végül pedig rövid részletet az egyik novellából.

„Lírai nyelven megszólaló, láttató próza, rabul ejtően plasztikus leírások: szépírói teljesítmény.” (Helfrich Judit szerkesztő) 

„Szerelmek, anyák, apák és fiúk, és a történelem. Az életünk – közelről.” (Juhász Anna irodalmár) 

„Manírok nélküli szépirodalom. Letisztult gondolatok, letisztult stílus.” (Köbli Norbert forgatókönyvíró) 

„Ez a művészet lényege: úgy lenni jelen a valóságos dolgok között, és úgy beszélni róluk, hogy az összetéveszthetetlen legyen más hangokkal.” (Farkas Wellmann Endre költő) 

„Önreflexív őszinteség. Ákos szövegeiben a személyesség létkérdés. Olvasás közben az az érzésünk támad, hogy amit elmond, azzal valójában tartozik.” (Vecsei H. Miklós színművész) 

Részlet a könyvből:

„Megadóan tűrte, hogy a nap égesse a testét, annyit mosolygott és csókolt, hogy belefáradtak az arcizmai, mert egyetlen percre sem felejtette el, hogy néhány év vagy évtized múlva ő lesz a következő, akinek mennie kell, bár most még ő áll a kormánykeréknél, a fény vakít és ölel, és a minden irányból rátörő szépség szinte befogadhatatlan. Egyszerre nyugtalanító és biztonságot adó gondolat volt ez, mint amikor az apjával birkózott gyerekkorában, és oroszlánkölyökként kipróbálhatta az erejét. Tudta, hogy nem győzhet, végül az a két erős kar mégis őt emelte a magasba. Szembesülni az érthetetlen, meg nem szolgált kegyelemmel: ezt nem lehet megúszni senkinek, aki él.”

Borítókép: Nagy Zoltán/Metropol 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.