időjárás 21°C Félix 2023. június 9.
logo

Tavasz a kismartoni Esterházy-kastély-negyedben

Magyar Nemzet
2022.04.02. 14:01 2022.04.04. 10:05
Tavasz a kismartoni Esterházy-kastély-negyedben

A tavasz beköszöntével, nem akármilyen programokkal nyitja a szezont a kismartoni Esterházy-kastély, valamint a kastélynegyed kulturális intézményei, melyek köré egy teljes fesztivál kerekedett.

A Körséta. Barangolás a nyitott házak között elnevezésű rendezvénysorozaton az Esterházy Art Award 2021 díjazottjainak kiállítása is megtekinthető az Esterházy-kastélyban. A Kunstverein Eisenstadt, Burgenland Tartomány Múzeuma, Haydn szülőháza, a FreuRaum, az Architeckturraum Burgenland és a Zsidómúzeum között, a város utcáin rézfúvósok szolgáltatják a zenét, hogy a séta jó hangulatban teljen, ugyanakkor díjtalanul látogatható megnyitók, performanszok és a Közös asztal elnevezésű piknik gulyáslevessel és orientális egytálételekkel várja az érdeklődőket április 10-én, virágvasárnap. 

A kismartoni Esterházy-kastély belső udvarában megbújó Maskaron kávézó már április 9-én és 10-én is a gyermekes családok terepévé változik, hiszen különböző táblajátékokkal, fajátékokkal és feladványokkal invitálja a különböző korosztályokat. Sőt külön erre az alkalomra készülnek egyedi ételek és italok, még fagylalt is lesz. Az Esterházy-kastély további, gyermekeknek szánt programjairól ITT lehet tájékozódni. 

 

A Kunstverein Black is the Loneliest Color. Grafisches Kabinett című kiállítássorozat a fekete szín köré épül, és három alkalommal mutat be, összesen több mint harminc művészt. Találkozhatunk az Esterházy Art Awardra jelölt Koós Gábor munkájával is, valamint bemutatkozik Lutz Bacher, Böhler & Orendt, Fria Elfen, Thomas Gänszler, Lena Göbel, Gábor Koós, Marianne Lang, Patrick Roman Scherer, Ekaterina Shapiro-Obermair, Michael Strasser, Franz Vana és Andreas Werner is.  

A 2021-es Esterházy Art Award három díjazottja, Rózsa Luca Sára, Tranker Kata és Ulbert Ádám Vágyakozás egy jobb élet után című közös kiállításán az alkotók a lehetséges életformákat kutatják, visszatekintenek a múltba és előrenéznek a jövőbe. Rózsa Luca Sára nagy formátumú vásznai amorf reneszánsz-emberábrázolásokkal telnek meg, Tranker Kata művészete antropológiai, zoológiai és sci-fi forrásokból táplálkozik, Ulbert Ádám pedig az egzotikumot keresi, de nem formai megújítására, hanem megértésére törekszik. További információ ITT

Borítókép: A kismartoni Esterházy-kastély (Fotó: Köztérkép.hu)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.