Tekintélyes nemzetközi szövetség tagja lett a Bartók Világverseny

Megtartotta közgyűlését a Nemzetközi Zenei Versenyek Világszövetsége, a delegáltak taggá választották a Zeneakadémia hangszeres és zeneszerző megméretését, méltatva a rendezvény magas színvonalát, és élénken érdeklődtek az intézmény másik eseménye, a már három éve tag Marton Éva Nemzetközi Énekverseny iránt is.

Magyar Nemzet
2022. 07. 02. 9:31
null
Forrás: bartokworldcompetition.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzetközi Zenei Versenyek Világszövetségének (World Federation of International Music Competitions – WFIMC) több mint száztíz kiemelkedő rendezvény a tagja. A Zeneakadémia eseményei közül a Bartók Világverseny immár a második, amely bekerült e körbe. Az intézmény Marton Éva Nemzetközi Énekversenyét 2019-ben választotta be a testület közgyűlése.
Az 1957-ben létrejött, genfi székhelyű WFIMC tagja például a salzburgi Mozart-verseny, a bécsi Fritz Kreisler-hegedűverseny és Beethoven-zongoraverseny, a helsinki Sibelius-hegedűverseny, a varsói Chopin-zongoraverseny, a brüsszeli Erzsébet királyné verseny, a texasi Van Cliburn-zongoraverseny, a párizsi Long–Thibaud-verseny, a pármai Arturo Toscanini-karmesterverseny és az utrechti Liszt-zongoraverseny.
A WFIMC közgyűlésén méltatták a Zeneakadémia Bartók Világversenyének teljesítményét, magas színvonalát, illetve azt, hogy nemzetközi színtéren is láthatóvá vált. Ugyancsak élénk szakmai érdeklődés kísérte az eseményen a Marton Éva Nemzetközi Énekversenyt, amely idén szeptemberben ötödszörre várja a fiatal tehetségeket a Zeneakadémián. 
Dr. Vigh Andrea, a Zeneakadémia rektora szerint a Bartók Világverseny taggá választása, valamint a Marton Éva Nemzetközi Énekverseny iránti komoly szakmai figyelem is bizonyítja az intézmény külföldi elismertségét, nemzetközi észrevehetőségét és az itt zajló világszínvonalú munkát.

Borítókép: A Bartók Világverseny egyik tavalyi versenyzője, a nemzetközi hírű Chaos String Quartet (Fotó: Bartokworldcompetition.hu)
 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.