Úszva a nézők feje felett

A veszprémi arénában szombat este a kék pólóban, sötét farmerben és tornacipőben öltözött énekes kevésbé tűnt világhírű popsztárnak, inkább a közönség egy tagjának, aki akusztikus gitárral ugrott fel a színpadra, hogy elénekeljen pár dalt a barátainak. Lehetetlen nem szeretni a You Are Beautiful című sláger barátságos és önironikus énekesét, aki a rajongók szívét az első gitárpengetésnél meghódította és a koncert végéig hipnotikus állapotban tartott mindenkit.

Oszlányi Gyöngyvér
2022. 07. 17. 10:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

James Blunt magyarul köszöntötte a nézőket, és később is többször csodálatát fejezte ki, hogy itt lehet és mennyi energiát kap a közönségtől. – Ezek a dolgok, amikből az álmok születnek – mondta, majd szellemesen megjegyezte, hogy jövőre is lefoglalja a stadiont, ha mindenki visszajön. 

A koncert során az énekes az est egyetlen pillanatát sem engedte ki a kezéből.

Az energikus és sokoldalú zenész folyamatosan fenntartotta a néző figyelmét, nemcsak a világslágereivel, hanem intelligens és könnyed humorával is. Az izgatott közönség pedig folyamatosan reagált Blunt mondataira, aki elmesélte, hogy a pandémia időszaka alatt milyen nehéz volt neki is a bezártság, és hogy ő is jobban értékelte ez alatt az idő alatt az otthonát és az emberi kapcsolatokat, mert minden múlandó.

James Blunt karizmatikusan irányította a hallgatóságot. 

Az este dalainak összeállítása pedig remek egyveleg volt a régi daloknak és az újaknak. 

Az énekes koncertturnéja a több mint tizennyolc hónapos bezártságot követően kezdődött februárban Angliában, illetve júniusban a kontinensen indult, és a tizenhét állomásos nyári turné második helyszíne Magyarországon a veszprémi arénában volt, a Veszprémfesztivál utolsó záró napjaként teltház előtt.

Az énekes Stars Beneath My Feet címmel ősszel megjelenő lemeze, amely a koncertturné gerincét adta, kitűnő egyvelege a régi daloknak és újaknak, mint például a Love Under Pressure sláger, ami egy sokkal dancesebb popos hangzásvilágot jelenít meg, miközben visszatér az igazi klasszikus James Blunt-i dalokhoz, amik nemcsak a szívhez szólnak, hanem el is gondolkodtatnak.

A közönség elkapta a gázálarcos sztárt Forrás: VeszprémFest

A teljes koncertbeszámolót a holnapi lapszámban olvashatják.

Borítókép: Jemes Blunt (Forrás: VeszprémFest)
 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.