időjárás 11°C Aurél 2023. október 5.
logo

A „legjobb együttes” jutalma

Forrás: PrésHáz.EU
2022.08.07. 18:00 2022.08.08. 22:02
A „legjobb együttes” jutalma

A Darking Way – Magyar Golgota – című magyar film díjat nyert az IndieFest Film Awardson Los Angelesben. Az alkotás elnyerte a rangos Best Ensemble Awardot. A best ensemble, avagy a legjobb együttes: Szabó Máté, Pap Katalin, Lux Ádám, Békefi Viktoria, Janik László, Tapasztó Ernő, Varga Tamás. A film rendezőjét, Pozsgai Zsoltot kérdezte a Présház.

– Mindig ez a legszebb díj – fogalmazott a Présház-interjúban Pozsgai Zsolt, aki kifejtette:  azért nagyon fontos számára, mert nem a „hivatalos” filmszínészekkel dolgozik, olyanokkal, akiket a filmes összetartás nem enged a közelbe, de akiknek a tehetségéről meg van győződve.

– Dolgoztam velük színházban, és végig éreztem, ha filmre kapok lehetőséget, viszem őket – elevenítette fel az író-rendező, hozzáfűzve: Szabó Máté nagyon sok díjat kapott Monte-Carlótól Bhutánig, mint legjobb színész. Pap Katalin is, Lux Ádám is. Ez azonban nem eredményezi azt, hogy mások is hívják őket, de a lelki békéjüknek jót tesz.

– Nekem is meglepő, hogy milyen sok díjat kaptunk Miamitól Los Angelesig, Las Vegasig, New York, San Francisco… A híres „Only The Best Film Awards” amerikai fesztivál csak a legjobb filmeknek – több díjat kaptunk itt is.  – sorolta Pozsgai Zsolt. – Miért fontos? Nem tudom, nekem ugyanolyan fontos Bhután vagy India, mint az Egyesült Államok. Nyilván rendkívül jólesik, hogy ha egy filmnagyhatalomban sikert lehet elérni. És Magyarország kezd felértékelődni a világban, ezt érzem mindenhol. És az ország mellett figyelmet kaphat a film is. Most fontos, milyen alkotásokat küldünk  ki a világba.

Borítókép: Pozsgai Zsolt (Fotó: Kurucz Árpád)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.