Elkezdődött a Sziget Fesztivál

Európában egyedülálló összművészeti kínálattal várja a látogatókat a Sziget Fesztivál augusztus 10. és 15. között. A rendezvényre már kedden több ezren kiköltöztek, 103 országból érkeznek vendégek, és 54 ország művészei készülnek produkcióval.

Magyar Nemzet
2022. 08. 10. 14:29
null
Sziget Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2019 után újra megvalósuló, immár 28. Sziget Fesztivál két legdrágább fellépője Justin Bieber és Dua Lipa, a nagyszínpados sztárelőadókra fordított költségvetés nagyságrendileg több millió euró. Ám a többi nagyszínpados headliner, azaz fő fellépő is csupa világsztárból áll. Koncertet ad az Arctic Monkeys, a Tame Impala, Calvin Harris, a Kings of Leon, a friss Grammy-díjas ausztrál Rüfüs du Sol és Stromae is.

Naponta több mint 150 koncert, előadás és egyéb program, a hat nap alatt mintegy ezer produkció mutatkozik be az 54 programhelyszín valamelyikén. Igazi összművészeti fesztivállal készültek a szervezők: a zene mellett idén is lesz cirkusz, utcaszínház, stand-up és kabaré, tánc és filmvetítés, vurstli, és még sok minden más. A tánc- és színházprogramnak külső helyszínek, két szabadtéri színpad ad otthont, a Magic Mirror sátor számos különleges produkciója között láthatja a közönség Scott Maidment Szigetre készült show-ját, a Nagy Utcaszínház előadásait esténként a katalán Sacue társulat mutatja be.

A nagyszínpad utáni második legnagyobb programhelyszínen, a tizenötezres befogadóképességű FreeDome sátorban mások mellett Caribou, Jungle, a Fontaines DC vagy Princess Nokai ad koncertet, de több mint tízezren bulizhatnak egyszerre a Party Arénában, az elektronikus zene fő helyszínén. Utóbbi a hivatalos nyitóbuli helyszíne a holland Q-Dance-szel, illetve a záróbulié az Elrow produkcióval. Az alternatívabb elektronikus műfajoknak otthont adó Samsung Colosseum látványban, hangban és fényben is megújult.

Az Európa Színpadon a feltörekvő zenekarok lépnek fel, világzenét a Global Village-ben hallgathatnak a fesztiválozók. Új helyszín a DropYard, ahol a trip-hop, a rap és a trap zenével találkozhat a közönség, míg a Hajógyár Petőfi Színpadon a hazai könnyűzenei színtér különleges műsorokkal jelentkezik.
A nyitónapon készült képgalériánk.

 

Borítókép: Kezdődik a Sziget (Fotó: Bach Máté)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.