33 év után új dallal jelentkezett az F. O. System

Az F. O. System az 1990-es évek kultikus underground zenekara, amelynek egyetlen lemeze jelent meg, és 1991-ben be is fejezték a közös zenélést. Most azonban megtörték a 33 éves csendet: itt az F. O. System vadonatúj dala, amelyet január 28-án az Akvárium Klubban adnak elő először élőben – olvasható a Live Nation sajtóközleményében.

Magyar Nemzet
Forrás: Live Nation2022. 12. 09. 11:49
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az F. O. System noha 1991-ben befejezte a közös zenélést, a rajongóik örömére 2006 óta minden évben összeállnak egy nagyszabású koncertre, hogy megidézzék kultikus dalaikat. Most azonban egy új szerzeményt is kiadtak. A dal alapja a nyolcvanas évek végi kísérletezésből született: – Az eredeti basszusgitár- és dobötletek felhasználásával, valamint rengeteg új zenei ötlet, ritmika, harmónia és az énekdallam hozzáadásával készült 2022-ben. A szöveg is teljesen új, a jelenben íródott, a zenekarunk korosztályát is foglalkoztató érzésekről és gondolatokról – árulja el a dalról Mátyás Attila. – A Mire vársz? egy zenei és stílusbeli időutazás. Az 1980-as évek hangulatából indulva, egészen napjaink modernebb hangzásáig.

 A zenekar alapítói, Jerabek Csaba és Mátyás Attila azonban hozzáteszik: habár az új dalnak egyelőre nem terveznek folytatást, a közös alkotómunka igazi élmény volt, a januári koncert pedig remek alkalom lesz arra, hogy végre közönség előtt is eljátsszák a dalt.

A jövővel kapcsolatban így fogalmaz Jerabek Csaba:

Az F. O. egy jelenés, időnként feltűnik, majd elhalványul, és soha nem bizonyos, hogy valaha még előtűnik-e újra.

Az azonban már biztos, hogy január 28-án az Akvárium Klubban történelmi pillanatot élhetnek át a rajongók, amikor először hangzik el élőben is a Mire vársz? című dal. Az elővételes jegyek még elérhetők a Live Nation oldalán. 

A Facebook-esemény pedig IDE kattintva érhető el.

Borítókép: F. O. System (Forrás: Live Nation)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.