Zerkovitz tér és Eisemann liget: utcákat és tereket neveznek át néhány napra Veszprémben

A Veszprémi Rátonyi Róbert-operettfesztivál már hatodik éve várja a zenés színház szerelmeseit. Idén június 15. és 18. között csendülnek fel a legnépszerűbb operettdallamok: Mészáros Árpád Zsolt rendezésében érkezik a Csárdáskirálynő, de találkozhatunk többek között Esztergályos Cecíliával, Drahota Andreával és Galambos Erzsivel is.

Magyar Nemzet
2023. 05. 29. 10:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Operett kicsiknek és nagyoknak

 

A veszprémi operettfesztivál 2023-as kiadását Rátonyi Róbert születése századik évfordulójának évében rendezik. – Ez a rendezvény az operetthagyományokra épül kielégítve a modern kor igényeit. Évről évre nő a látogatók száma, azt reméljük, hogy a tavalyi csaknem tízezer látogatónál is többen vesznek majd részt idén a rendezvényen. Az operettfesztivál igazi családi esemény, hiszen a nagyszülőktől a legkisebbekig talál majd mindenki kedvére valót.

Lesz gyerekszigetünk, ahol kézműveskedés, mini óriáskerék és számtalan érdekes program várja a legkisebbeket, de a gasztroperett-térben az operetthez kapcsolódó tematikus ételeket is megkóstolhat mindenki – mesélte Keller János, az esemény művészeti vezetője.

operettfesztivál
Rátonyi születésének 100. évforulóját is ünnepli idén az operettfesztivál (Fotó: Petőfi Színház)


Csárdáskirálynő, operettvonat, látványos felvonulás

 

Az operettfesztivál számos programmal várja az operett rajongóit, például Mészáros Árpád Zsolt rendezésében Csárdáskirálynő bemutatónak ad helyet Veszprém. – Június 15-én egy látványos felvonulással indítjuk a fesztivált a vártól a színházkertig lovaskocsikkal, fúvószenekarral, táncművészekkel. Menet közben egy-egy erkélyről is felcsendülnek majd operettslágerek, majd a Petőfi Színházban kezdetét veszi a hatalmas nyitógála. A fesztivál további napjai is tartogatnak meglepetéseket, a Csárdáskirálynőt saját rendezésünkben mutatjuk be, és szakmai beszélgetések is hallhatóak lesznek Galambos Erzsivel, Drahota Andreával Esztergályos Cecíliával.

Derzsi György és zenekara is énekre, táncra hívja majd a közönséget a Csókos asszony előadás után. Lesz operettvonat is, amivel Veszprémet járhatják be az érdeklődők, miközben operettslágerek csendülnek fel. Mindezek mellett rengeteg hazai és határon túli előadással készülünk

 – ismertette a négynapos fesztivál programjait Keller János.

 

Határon túli operettegyüttesek, átkeresztelt veszprémi utcák

 

A szervezők ezúttal még inkább nyitnak a nemzetköziségre, így határon túli együttesek lépnek fel, és a rendezvény utolsó napja is tartogat meglepetést ezen a téren. Folytatódik az utcaátnevezés-sorozat is: tavaly a fesztivál négy napjára a Kossuth utcát Kálmán Imre utcának, az Óváros teret pedig Ábrahám Pál térnek hívták. Idén két másik operettszerző előtt tiszteleg a rendezvény: az Auer ligetet Eisemann ligetként, a Petőfi nézőpont teret pedig Zerkovitz térként találjuk majd meg.

A június 15–18. között tartó fesztivál részletes programja ITT érthető el.

 

Borítókép: Veszprémi operettfesztivál (Fotó: Petőfi Színház)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.