Magyarország 365: idén új kategóriákban is lehet pályázni

Ötödik alkalommal indult el a Magyarország 365 fotópályázat, idén a korábbi három helyett már öt kategóriában jelentkezhetnek a profi és amatőr fotográfusok.

Magyar Nemzet
2023. 08. 24. 11:27
Idén öt kategóriában lehet pályázni a Magyarország 365-re
Idén öt kategóriában lehet pályázni a Magyarország 365-re Fotó: Máthé Zoltán Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eredetileg 2019-ben indított Magyarország 365 kezdeményezés célja, hogy profi és amatőr fotográfusok alkotásain keresztül mutassák be hazánk szépségeit és mindazt, amire büszkék lehetünk. Az idei pályázat újdonsága, hogy a korábbiakhoz képest új kategóriák is lesznek: a természet, táj, építészet mellett lehet majd pályázni portré (és közösségi események) és streetfotó kategóriában is – közölték a szervezők.

A Magyarország 365 pályázatra idén öt kategóriában lehet pályázni
Fotó: Hajdú-bihari Napló/Czinege Melinda

A szakmai zsűri értékes díjakkal ismeri el a legjobb alkotásokat, a kategóriák első helyezettjei kétmillió forintos, a második helyezettek egymillió forintos, a harmadik helyezettek 500 ezer forintos jutalmat kapnak. A zsűri különdíjasa kétmillió forintot kap. 

Idén bővült a pályázat zsűrije is: az elnök Kaiser Ottó mellett Keleti Éva, Haris László, Potyó Imre és Rizsavi Tamás zsűritagok mellé Szalontai Ábel fotográfus, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) adjunktusa és Kurucz Árpád, lapunk fotósa is csatlakozott.

Mivel a pályázat kinőtte az eddigi szervezeti kereteket, a jövőben külön szakmai stáb dolgozik majd a programokon a Batthyány Lajos Alapítvány és a Magyar Örökség Nonprofit Kft. koordinálása mellett, változatlanul kormányzati támogatással.

A szervezők arra is törekednek, hogy a kiválasztott képeket minél szélesebb körben bemutassák, így például kiadványokban, kiállításokon és online galériában.

 

A teljes pályázati kiírás a kezdeményezés honlapján érhető el.

Borítókép: Idén öt kategóriában lehet pályázni a Magyarország 365-re (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

 

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.