Meghalt a Breaking Bad és Better Call Saul színésze + videó

Mark Margolis 83 esztendősen, rövid betegség után hunyt el.

Magyar Nemzet
2023. 08. 04. 20:13
Valley Of Bones World Premiere - Los Angeles
Mark Margolis
US-VALLEY-OF-BONES-WORLD-PREMIERE-LOS-ANGELES HOLLYWOOD, CA - AUGUST 24: Actor Mark Margolis attends the world premiere of "Valley Of Bones" at ArcLight Hollywood on August 24, 2017 in Hollywood, California. Alberto E. Rodriguez/Getty Images for Smith Global Media /AFP (Photo by Alberto E. Rodriguez / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: Europress/AFP/Alberto E. Rodriguez
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meghalt a Breaking Bad (magyarul Totál szívás) és Better Call Saul című sorozatok színésze, Mark Margolis – adta hírül a Variety. A színész 83 esztendős volt, egy New York-i kórházban hunyt el nem részletezett „rövid betegség után”. A hírt fia is megerősítette, tájékoztatása szerint csak zárt búcsúsztatást és temetést szerveznek. 

Mark Margolis főként a Breaking Badben és előzménysorozatában, a Better Call Saulban nyújtott alakításából volt ismert. A filmekben Hector Tío Salamancát, egy drogkartell fejét alakította, aki csak egy csengő, no meg emlékezetes arckifejezései segítségével tudott kommunikálni egy agyvérzés után. 

Habár a jeleneteiben alig beszélt, arcjátéka olyan kifejező volt, hogy alakításáért még Emmy-díjra is jelölték.

A kemény és kegyetlen drogbáró történetét aztán a Better Call Saulban már alaposabban is kibontották.

Mark Margolis Philadelphiában született Európából emigrált zsidó család gyermekeként. Habár rövid ideig járt ugyan egyetemre, hamar kiderült, affinitása van a színjátszáshoz. New Yorkba költözött, ahol drámatanulmányokba kezdett Stella Adlerrel.  Először 1976-ban egy pornófilmben tűnt fel a vásznon, de nem pornószerepben. 

Mellékszereplőként olyan filmekből lehet ismerős, mint A sebhelyesarcú, valamint Darren Aronofsky rendező művei: a Pi, a Rekviem egy álomért igazi klasszikusa,  vagy akár A forrás, A pankrátor – az elmúlt évtizedből pedig a Fekete hattyúban láthattuk.

Filmszínészi tevékenysége mellett a televízió képernyőjén is gyakran megjelent. A hazai közönség számára talán az Esküdt ellenségekből, a Bostoni halottkémekből és a Kaliforgiából lehet ismerős karakteres arc, és bizonyára sokak arcára csalt mosolyt Ace Ventura szomszédjaként is. 

 

Borítókép: Mark Margolis (Fotó: Europress/AFP/Alberto E. Rodriguez )

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.