Megjelent G. Fodor Gábor legújabb kötete

G. Fodor Gábor politikai filozófus legújabb, A „késes” ember címmel megjelent kötete ezúttal a gondolatháború síkjára kalauzolja az olvasókat – közölte a XXI. Század Intézet az Origóval.

Forrás: Origo.hu2023. 10. 19. 17:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A könyvhöz Schmidt Mária Széchenyi-díjas történészprofesszor írt előszót, amelyben kifejtette:

Ez a könyv nem a késről és nem is a fegyverekről szól, hanem a gondolatokról. Azokról a gondolatokról, amikért helyt kell állni, amiknek érvényre juttatásáért meg kell küzdeni, amiket meg kell védeni a támadásoktól, érvényességüket más gondolatokkal szembeszállva, azok ellenében, azok érvénytelenítésével sikerre, sőt győzelemre kell vinni.

G. Fodor Gábor, a XXI. Század Intézet stratégiai igazgatója, a kötet szerzője (Fotó: Mirkó István)

Az intézet megjegyzése szerint a „fenyegető erőt jelképező főcím” mellett az egyszavas alcím (Gondolatháború) is rávilágít arra, hogy a kiadvány valójában egy a szerzőt már régóta foglalkoztató problematikáról, a gondolatháborúról szól.

Annyira nyilvánvaló, hogy létezik, hogy már meg se látjuk, problémává se tesszük. Vakon elmegyünk mellette, aztán csodálkozunk, hogy ha veszítünk

 – állítja az író, hozzátéve, hogy a gondolatháború velünk és bennünk él. Mindaz, ami életünk szerves részét képezi: a hétköznapok, a párkapcsolatok, a munkahelyi viszonyok, a politika, a sport, gondolatháborúk által formálódik.

Azzal, hogy tudomást se veszünk róluk, megint csak veszítünk

– hívja fel a figyelmet a kötet szerzője, aki életünket és sorsunkat alakító gondolatvilágunkat „műveletek” és „ellenműveletek” láncolatának állítja be.

A kötet megvásárolható a Terror Háza Múzeum webshopjában és a könyvesboltokban.

Borítókép: A „késes” ember című kötet borítójával is magára vonja a figyelmet (Forrás: XXI. Század Intézet)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.