Rekordot döntött Taylor Swift filmje

A filmszínházak ezen a hétvégén koncerthelyszínekké változtak, mivel a Swifties elhozta táncmozdulatait és baráti karkötőit az ország multiplexeibe. A páratlan lelkesedés hozzájárult ahhoz, hogy Taylor Swift: The Eras Tour című filmje a bevételeket tekintve első helyen debütáljon Észak-Amerikában, 95–97 millió dollár közötti összeggel.

Forrás: The Guardian2023. 10. 16. 20:30
Taylor Swift milliárdos Eras turné
New Rutherford, 2023. május 27. Taylor Swift amerikai énekes-dalszerzõ a MetLife Stadionban ad koncertet New Rutherfordban 2023. május 26-án. MTI/EPA/Sarah Yenesel Fotó: Sarah Yenesel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A film már most is rekordokat döntött, a legtöbb bevételt hozó hazai koncertfilm lett, felülmúlva Justin Beiber Never Say Never című filmjét, amely 2011-ben egyetlen hétvége alatt 73 millió dollárt hozott a mozikba, és könnyedén megdöntötte Miley Cyrus Best of Both Worlds rekordját, amely 31,1 millió dollár volt 2008-ban. A Swift nyári bemutatóiból összeállított filmet 3855 észak-amerikai helyszínen vetítették a csütörtök esti meglepetéselőzetesekkel kezdődően. Ezek a vetítési időpontok hozzájárultak ahhoz, hogy a nyitónapi összeg 39 millió dollárra emelkedjen – így ez a második legnagyobb lett októberben, a Joker 39,3 millió dollárja mögött. Swift The Eras Tour című filmje egyben a történelem legszélesebb körben bemutatott koncertfilmje is.

SWIFT, Taylor
A színpad után a mozikat is meghódította Taylor Swift Fotó: Sarah Yenesel

Az EntTelligence adatai szerint a hétvégére szóló jegyek bő 60 százalékát elővételben vásárolták meg, ami az egyik legmagasabb szám, amit a filmadat-szolgáltató cég valaha látott. Általában a nagy produkcióknál a jegyek 40 százaléka szokott idő előtt elkelni. 

SWIFT, Taylor
Swift többet keresett, mint Justin Bieber Fotó: The Guardian

 

– Swift izgalmakat kiváltó hírneve és a megjelenés példátlan jellege a film iránti hatalmas érdeklődéshez vezetett, ami minden bizonnyal hozzájárult a 100 millió dolláros plusz hétvégére vonatkozó túlzott várakozásokhoz – mondta Paul Dergarabedian, a Comscore vezető médiaelemzője. – De ez nem vonhatja le ennek a kasszasikernek a hatalmasságát – mondta. 

Borítókép: Rekordot döntött Taylor Swift filmje (Fotó: Sarah Yenesel)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.