Bemutatkozott a veszprémi Kabóca Bábszínház új igazgatója

Szőke Kavinszki András lemondása után a győri Vaskakas Bábszínház korábbi művészeti vezetője, Markó Róbert vette át a Kabóca Bábszínház vezetését október 15-től − adta hírül a Vehir.

Forrás: Vehir.hu2023. 10. 20. 12:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn mutatkozott be a sajtónak az öt évre megbízott új direktor, aki íróként, rendezőként és dramaturgként is többször dolgozott már a Kabócával, legutóbb a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színházzal és a Veszprémi Petőfi Színházzal közös koprodukcióban létrehozott Bánkon. A portál beszámolója szerint az új intézményvezető azt tervezi, hogy a jövőben a repertoár gerincét elsősorban a népmesék fogják adni, amelyek zömmel az óvodás és iskolás rétegnek lehetnek érdekesek. Ugyanakkor nem akarja korban limitálni a bábszínházi műfajt, így egy felolvasószínházi sorozatot is tervez a középiskolásoknak, valamint a felnőttek felé is nyitnának, illetve hamarosan belevágnak a Kabóciádé szervezésébe is.

 

Azzal az ambícióval jöttem ide, hogy a világ legjobb bábszínházát csináljuk meg Veszprémben. Tudom, nem biztos, hogy ez lehetséges és sikerülni fog, de minden reggel ezzel a szándékkal fogunk nekilátni a munkának

 – hangsúlyozta. 

Az igazgató kitért arra is, hogy sok év várakozás után saját otthonra lelhet a Kabóca a Deák Ferenc utcai új épületben, ahova október 17-én meg is kezdték az átköltözést, terveik szerint pedig decembertől már itt tartanák az előadásokat is.

 

Borítókép: A Markó Róbert világát képviselő produkció a következő évad legelején várható (Fotó: Éder Vera)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.