Bélyeg jelent meg Csepregi Éva tiszteletére

A legendás Neoton Família együttes tagjának, Csepregi Évának öt évtizedes munkássága és januári életműkoncertje tiszteletére tematikus bélyeget bocsátott forgalomba a Magyar Posta Zrt. szerdán.

Forrás: MTI2023. 11. 29. 14:15
null
20200827 Budapest, Raktárkoncert Fotó: Végh István (VI) Bors képen: Neoton Família Csepregi Éva Fotó: Végh István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tematikus személyes bélyeg

A Magyar Posta Zrt. történetében először fordult elő, hogy előadóművészről személyes bélyeget ad ki. Csepregi Éva, a magyar könnyűzenei élet kiemelkedő alakja idén töltötte be 70. életévét, ennek megünneplésére 2024. január 6-án életműkoncertet ad a Papp László Budapest Sportarénában. Csepregi Éva munkásságának tiszteletére készült el most a szerdán forgalomba kerülő tematikus bélyegív.

Csepregi Éva az 1972-es Ki mit tud? tehetségkutató versenyen tűnt fel, azóta töretlenül halad előre zenei karrierje, legutóbb ötvenéves munkássága elismeréseként vehette át Novák Katalin köztársasági elnöktől a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét.
A személyes bélyeget Hegmanné Nemes Sára, a Magyar Posta Zrt. igazgatóságának alelnöke mutatta be szerdán, és Csepregi Évát a magyar könnyűzenei élet poplegendájának, büszkeségének nevezte. 

Mint mondta, a Magyar Posta alapvető missziója, hogy a bélyegeken keresztül értéket képviseljen, emlékeztetve mindenkit hazánk nagyjaira, büszkeségeire.

A forgalomba kerülő bélyeg retro arculati világot kapott. A bélyeg Benedek Imre grafikus tervei alapján készült, Tóth Ildikó arculati elemeinek és Rosta Márk fotójának felhasználásával. A bélyeghez alkalmi boríték is tartozik, valamint egyedi bélyegző, amin az Éva és az életműkoncert felirat olvasható. A személyes bélyeg ötezer példányban kerül forgalomba, 1800 forintos áron vásárolható meg a Filopostán, a Magyar Postán és a posta weboldalain. Az alelnök elmondta azt is, hogy a közmédia Jónak lenni jó! jótékonysági akciójához kapcsolódva a Magyar Posta több más bélyeg mellett a Csepregi Éva tiszteletére készült bélyeget is felajánlotta a jótékonysági árverésre.
 

Borítókép: Csepregi Éva (Fotó: Végh István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.