Hobo a Nemzeti Színházban mutatja be új lemezét

November 17-én a Nemzeti Színházban mutatja be új lemezét Földes László Hobo. A cédén 16 vadonatúj dal mellett egy feldolgozás – Rolling Stones: Satisfaction – is helyet kapott.

2023. 11. 08. 14:30
Hobo Rádió
Fotó: Eori Szabo Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A napokban jelenik meg Hobo legújabb albuma Hobo Rádió címmel a H-Blues kft. kiadásában és a GrundRecords terjesztésében. A lemez első felében vidámabb számokat hallhatunk – egy „meglepetésvendég”, bizonyos DJ Hobo felkonferálásaival –, melyek közül néhányat Hobo nemrégiben bemutatott, Az utcazenész című önálló estjén már megismerhettek a rajongók. Az album második felében komoly hangvételű dalok szólalnak meg.

Hobo Rádió
Az új Hobo-album borítója. Forrás: GrundRecords

Hobo jelenlegi együttesének tagjai közül a gitáros Kiss Zoltán, a billentyűs Nemes Zoltán és a basszusgitáros György Attila is szerepel a zeneszerzők között. Hozzájuk csatlakozott hét szám erejéig Madarász Gábor, aki legutóbb a legendás, Circus Hungaricus című lemezen dolgozott együtt alkotótársként Hobóval, s aki a lemezbemutató koncerten is fellép majd.

Az előadás egy hosszú, nehéz, fájdalmas és mégis szép utat próbál megjeleníteni. A régebbi idők és dalok mellett azt is  felmutatja majd, hová jutottam, hol tartok most. A vicces és gunyoros visszaemlékezések, az emberi természet rohamos romlása, a fájdalmas veszteségek mellett az ezeknél sokkal fontosabb dolgok, a szerelem, a szeretet, a hűség, a hazaszeretet dalai is elhangzanak majd. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy a mai világban van okom ilyesmiről írni és énekelni

– olvasható Hobo ajánlása a Nemzeti Színház honlapján.

 

Borítókép: Földes László Hobo (Fotó: Eöri Szabó Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.