Kopaszodó professzort játszik a Fegyencjárat és a Tolvajtempó akcióhőse

Cage a furcsa, Dream Scenario című sötét vígjátékban Paul Matthewst, a neurotikus professzort játssza, aki ok nélkül kezd felbukkanni mások álmaiban szerte a világon.

Forrás: BBC/Culture2023. 11. 08. 13:30
Nicolas Cage
Nicolas Cage az Álomforgatókönyv című film főszerepében (Forrás: Youtube/Dream Scenario, Official Trailer) Fotó: Youtube/Dream Scenario, Forrás: Youtube/Dream Scenario,
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A főszereplő esetlen figura, aki kopaszodva, drótkeretes szemüveggel és szakállal úgy néz ki, mint egy professzor kóválygó kliséje. Cage mesterien visszafogott előadása a film valóságába helyezi ezt a hétköznapi férfit, aki a külvárosban él a feleségével és két tizenéves lányával – olvashatjuk a BBC/Culture oldalán megjelent ismertetőben.

CAGE, Nicolas
Nicolas Cage amerikai színész érkezik Mandy című versenyfilmjének bemutatójára az 51. Sitgesi Nemzetközi Filmfesztiválon 2018. október 6-án. Fotó: MTI/EPA/Quique García 

A rendező, Kristoffer Borgli figyelemfelkeltően indítja a filmet a horrorokat idéző hangeffektusokkal, felvillanó képekkel, jelezve, hogy ebben a történetben valami abnormális. 

Az Álomforgatókönyv mégis kiegyensúlyozottan lavíroz a valóság és a szürrealitás határán. 

Bár a filmet kvázi képregényként is élvezheti a néző, ambíciójának és teljesítményének igazi jele az, hogy számos szinten működik. Nem a hírnév vagy a kultúra megsemmisítésének témáiról szól, inkább megkérdőjelezi, hogy mi is a valóság, és azt kutatja, hogy a tudatalatti hogyan befolyásolja a mindennapi életet, ahogyan a világ rémálmai is Paulról a családjára és a karrierjére hatnak. 

Az Álomforgatókönyv megragadja a nézőket, a végére rájövünk, hogy mi benne az álom és a valóság, bár ezt nem fedezzük fel rögtön a jelenetek elején. 

A Dream Scenario november 10-én jelenik meg az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban.
Az eredeti teljes ismertetőt ITT olvashatják el.

 

Borítókép: Nicolas Cage az Álomforgatókönyv című film főszerepében (Forrás: YouTube/Dream Scenario, Official Trailer)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.