Dalba öntötte Wass Albert versét Fábián Zoltán + videó

Szívhez szóló karácsonyi dallal, egy megzenésített Wass Albert-verssel kíván boldog ünnepet az erdélyi származású Fábián Zoltán énekes-gitáros. A feldolgozáshoz szöveges videó is készült.

2023. 12. 22. 15:00
Fábián Zoltán
Fábián Zoltán zenész Fotó: Fotó: Facebook/Fábián Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ez a vers egy tükör az embereknek, hogy ne feledkezzenek meg arról, hogy valójában miről is szól a szeretet ünnepe – magyarázta a zenész, Fábián Zoltán.

Fábián Zoltán
Fábián Zoltán-koncertek az idén. Forrás: Facebook/Fábián Zoltán

A szívhez szóló karácsonyi dallamokat a gyerekek hangja teszi igazán meghitté.

A dal hamarosan felkerül majd a zenész a 2024 tavaszán megjelenő, Őrzöm a lángot címet viselő első önálló lemezére.

A felvételen közreműködik Fábián Zoltán (gitár, ének, billentyűs hangszerek), Juhász István (dobok), Sáfár József (basszusgitár), Erdős Léla Firtos (ének), Kopecsni Sólyom (ének), hangmérnök: Sáfár József.

Fábián Zoltán 2022-ben több mint ötven koncertet tartott a Kárpát-medencében, sőt még azon is túl. Idén is szép számban gyűlnek előadásainak helyszínei, találkozhatunk vele többek között Pannonhalmán, Szilágycsehen, Sokorópátkán, Monoron, Kosdon, Velencén, Gerjenben, Püspökhatvanban, Gombán és Budakalászon. Nemrég azt is bejelentette, hogy immáron harmadszor rendezik meg az Őrzöm a lángot-tábort, melynek párját a Felvidéken is megszervezik, és idén Erdélyben is tartanak egy hasonló szellemiségű családi napot.

Fábián Zoltán korábban a magyar nyelv tiszteletének is szentelt egy dalt, a videóklip megformálása során pedig az alkotók különösen figyeltek arra, hogy a képi megjelenés is hiteles legyen, ezért hagyományőrzőket kértek fel az együttműködésre.

 

Borítókép: Fábián Zoltán zenész (Forrás: Facebook/Fábián Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.