Magyar siker: nemzetközi filmfesztiválon díjazták a Mindszenty-filmet

Vancouverben, a Bridge nemzetközi filmfesztiválon Pozsgai Zsolt Mindszenty Józsefről szóló, Szeretlek, Faust című játékfilmje három díjat is elnyert.

Forrás: Horatio Film2023. 12. 18. 12:02
Kautzky Armand és Lux Ádám a filmben
Kautzky Armand és Lux Ádám a filmben Forrás: Horatio Film
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vancouverben, a Bridge nemzetközi filmfesztiválon

a Mindszenty Józsefről szóló, Szeretlek, Faust című játékfilm megkapta a közönségdíjat, Kautzky Armand és Lux Ádám megosztva a legjobb színész díját, és a 36 országból származó zsűritagok a legjobb film díját is a Szeretlek, Faustnak ítélték.

A film írója és rendezője Pozsgai Zsolt. Érdekesség, hogy a Bridge Fest fő szervezője az a Bridge Studios Vancouverben, amely a legtöbb amerikai filmet gyártja Kanadában. Az online fesztivál döntőbe jutott filmjeit három hétig tekinthette meg a közönség, ezalatt szavazhatott a közönségdíjról.

A Terror Háza Múzeumban forgatott filmet korábban is díjazták már, októberben a Global Nonviolent Filmfesztiválon New Yorkban a legjobb film, a legjobb rendező, a legjobb operatőr és a legjobb színész díját – ez utóbbit megosztva – is elhozta Pozsgai Zsolt Szeretlek, Faust című alkotása, de Kalkuttában és Vancouverben is a magyar alkotás bizonyult a legjobbnak. 

 

Borítókép: Kautzky Armand és Lux Ádám a filmben (Forrás: Horatio Film)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.