Mindannyian spirituálisak vagyunk – hangsúlyozta a klinikai szakpszichológus

Komoly, de személyes hangú karácsonyi üzenettel szólította meg ismerőseit, tanítványait, barátait és tisztelőit közösségi oldalán Bagdy Emőke, klinikai szakpszichológus, professor emerita. A professzor asszony üzenetében hangsúlyozta, hogy a most véget ért advent, a várakozás időszaka az izgalom ideje is, olyan szakasz, ami után valami új, valami más következik.

2023. 12. 25. 20:11
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hívők azt is hozzátehetik, hogy „minden évben megszületik számunkra az abszolút ígéret, a megváltás ígérete, a megváltó Jézus Krisztus” – fogalmaz Bagdy Emőke. 
Megszólalásában arra is kitért, hogy

mi mindannyian spirituálisak vagyunk, mert van egy olyan része a személyiségnek, amely szellemi természetű, nem materiális. Így ezen a szinten mindannyian egy olyan tartományban mozgunk, ahol a hit, a remény, a szeretet, és mindazok az emberi, magasrendű képességek, amelyek nem tehetők számokba, nem mérhetők ezáltal, de mégis ott vannak bennünk: Isten áldotta képességeink

– hangzott el a videójában. 
Ugyanakkor a professzor asszony megszólítja azokat is, akiknek nincs hite. Így fogalmaz: spiritualitásunk révén mindannyian szép jövőt álmodunk. Ha magunknak nem is, álmodhatjuk gyermekeinknek, unokáinknak. Az élet értelme az élet továbbvitelében és szolgálatában áll. Amikor génjeinkben továbbörökítjük magunkat, az örök élet azok számára is érvényesség, akik különben nem hinnének ebben.

A teljes üzenetet itt tekinthetik meg.
Borítókép: Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus (Fotó: MTI/Cseke Csilla)
 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.