Nehéz sorsú gyerekeket lepett meg az Operaház

Csajkovszkij A diótörő című mesebalettjét nézhette meg nyolcszáz, nehéz anyagi körülmények között élő gyerek vasárnap. Az MBH Karácsonyi Gyermekgálájának a Magyar Állami Operaház adott otthont.

Forrás: MTI2023. 12. 17. 19:00
Nehéz sorsú gyerekek az Operaházban
Budapest, 2023. december 17. Gyerekek az MBH Karácsonyi Gyermekgáláján a Magyar Állami Operaházban 2023. december 17-én. Az eseményen Csajkovszkij A diótörõ címû mesebalettjét nézhette meg nyolcszáz, nehéz anyagi körülmények között élõ gyerek. MTI/Hegedüs Róbert Fotó: Hegedüs Róbert Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat alapító elnöke a helyszínen köszöntötte a gyerekeket, és biztatta őket, hogy az előadás szünetében fogyasszák el a nekik elkészített uzsonnát. Megköszönte a támogatóknak és az Operaháznak, hogy erre a napra a teljes házat a rendelkezésükre bocsátották, és az épület legelegánsabb páholyaiba is gyerekek ülhettek.

Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentõ Szolgálat alapító elnöke köszöntötte a gyerekeket a a Magyar Állami Operaházban.
Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat alapító elnöke köszöntötte a gyerekeket az Operaházban. Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

A vasárnapi előadásra vidéki városokból, falvakból és a fővárosból, valamint a Felvidékről, a Székelyföldről, Csángóföldről, a Délvidékről, Kárpátaljáról, Nagyváradról és a Partium több településéről is érkeztek iskolások. Az ünnepi programon részt vett az Országgyűlés háznagya, Mátrai Márta, valamint több nagykövet is.

A program részeként, az előadás mellett arcfestés és lufihajtogató fogadta a gyerekeket az Operaházban, valamint a Mikulással is találkozhattak. 
A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat támogatóinak köszönhetően idén is ajándékokkal teli hátizsákkal térhettek haza a gyerekek, amelyekben gyümölcs és édesség kapott helyet, az MBH Bank jóvoltából pedig mindenki átvehette meglepetéseket tartalmazó mikuláscsomagját is.

MÁTRAI Márta
Mátrai Márta, az Országgyűlés háznagya nyilatkozik a közmédiának az MBH Karácsonyi Gyermekgálájának kezdete előtt. Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat 24. alkalommal rendezte meg a gálát, a karácsonyi balettet a jótékonysági kezdeményezés kezdete óta csaknem 27 ezer gyerek láthatta.

A vasárnapi előadás főbb szerepeit Lee Soobin (Mária hercegnő), a Boston Ballet korábbi szólistája, Leblanc Gergely (Unokaöcs/Diótörő/Herceg) érdemes művész, a Magyar Nemzeti Balett étoile-ja, Radziush Mikalai (Drosselmeier) és Kekalo Jurij (Egérkirály/Egérkirály baba) balettművész táncolták.

 

Borítókép: Gyerekek az MBH Karácsonyi Gyermekgáláján a Magyar Állami Operaházban 2023. december 17-én (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.