Műtárgykereskedő show-műsor indul

A Kincsvadászok egy olyan, Magyarországon eddig még nem készült műsor, melyben az értékes, vagy annak vélt tárgyak, régiségek, műkincsek értékét becsülik fel, majd licitálnak azokra a hazai szakma neves hozzáértői – kereskedők, galériatulajdonosok, gyűjtők. A TV2 csatornán január 22-én indul a műsor, melynek házigazdája Till Attila lesz.

Forrás: Országút/TV22024. 01. 14. 12:00
Kincsvadászok
A Kincsvadászok egyik jelenete (Forrás: tv2play.hu) Fotó: Képernyőkép Forrás: tv2play.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A műsorformátum már komoly nézettségi sikereket hozott Európa-szerte, hazánkban most először láthatják a nézők. A műtárgykereskedő show-ba olykor különös tárgyakkal érkeznek az eladók,  majd a szakértők elemzik azokat, felbecsülik, mennyit is érhet valójában a kereskedelemben jelenleg egy-egy régiség, gyűjteményi darab, vagy családi örökségből származó „kincs”. Ezekre aztán licitálhatnak a kereskedők, amennyiben érdekesnek, számukra értékesnek találják azokat. Az eladó a legmagasabb ajánlat után eldönti, hogy megszabadul-e a tárgytól, vagy hazaviszi.
 

Kincsvadászok
Képkocka a Kincsvadászok című műsor egyik epizódjából. Forrás: tv2play.hu

Az izgalmas műsorban a nézők úgy érezhetik magukat, mintha egy valódi aukción lennének. A tárgyakat olyan neves hazai szakértők bírálják el, mint Megyesi Balázs műtárgyszakértő és Kelen Anna művészettörténész, a Virág Judit Galéria munkatársa, akinek a nevéhez fűződik az abszolút magyar aukciós rekord, Csontváry Kosztka Tivadar Titokzatos sziget című festményének négyszázhatvanmillió forintos leütése. 

A Kincsvadászok kereskedői között találhatjuk dr. Katona Szandrát, a Cogito Art Műtárgygaléria tulajdonosát, igazságügyi műtárgyszakértőt, Fertőszögi Péter művészettörténészt, a BÁV aukciósház művészeti igazgatóját és Fejes Tamást, a Tankcsapda együttes dobosát, aki három évtizede hangszer-kereskedelemmel is foglalkozik üzlethálózatában, a Hangszerarzenálban. Ugyancsak a kereskedők között foglal helyet Nagyházi Lőrinc, a nagy múltú műkereskedő család harmadik generációs kereskedője, a Nagyházi Galéria és Aukciósház tulajdonosa, valamint Molnár Viktor műtárgybecsüs, az Amikor Galéria tulajdonosa is.

A műsorból azonkívül, hogy rendkívül szórakoztató, sokat lehet tanulni arról, hogyan lehet észrevenni az értékeket egy-egy eddig jelentéktelennek tűnő tárgyban.

 

Borítókép: A Kincsvadászok egyik jelenete (Forrás: tv2play.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.