Pápai Joci a belvárosban csap a húrok közé

Március 1-jén ad jubileumi koncertet Pápai Joci. A népszerű énekes szólókarrierjének 20. évfordulóját az Akvárium Klubban ünnepli. Pápai Joci és a Kék Rózsák 20 éves jubileumi nagykoncertje péntek este 19 órakor kezdődik.

2024. 02. 27. 16:00
Pápai Joci
Pápai Joci és együttese. Forrás: Pápai Joci hivatalos Facebook oldala Forrás: Pápai Joci és együttese. Forrás: Pápai Joci hivatalos Facebook oldala
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pápai Joci népszerűségét mutatja, hogy 2017-ben és 2019-ben is az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi előválogatójának győzteseként képviselhette hazánkat a nemzetközi megmérettetésen.
 

Pápai Joci Kék rózsa
Nagykoncerttel ünnepel Pápai Joci szólópályája 20. évfordulóját az Akvárium Klubban (Forrás: Pápa Joci hivatalos Facebook-oldala)

 

Kék rózsa a színpadon
 

Pápai Joci a jubileumi koncertjén látványos show-műsorral készül. A produkcióban fontos jelentést kap a kék rózsa is, amely az énekes életében meghatározó jelkép. A művész számára a kék rózsa a kitartás, a hit, a bizalom és a szenvedély üzenetét testesíti meg. Az énekes önazonosság-tudatát mutatja, hogy kék rózsát is tetovált a testére. A koncerten a régi, jól ismert slágerek mellett új dalok is felcsendülnek majd. Többek között a Kék rózsa című vadonatúj szerzemény is. 

 

Pápai Joci a Megasztárban
  

Pápai Joci már négyévesen elkezdett megismerkedni a zene világával. Bátyja bátorítására pengette meg elsőnek a húrokat. Zenei szocializációja során a rock, a pop, soul és a R&B zenestílusai voltak rá hatására. 24 éves volt, amikor 2005-ben a TV2 Megasztár című műsorában feltűnt. A tehetségkutató műsorba noha nem léphetett a dobogó legfelső fokára, de hamar közkedveltté vált a fiatal énekes.


Origo

2005-ben jelent meg első stúdióalbuma Ne nézz így rám címmel, majd Majka és Tyson közreműködéssel készítette el Nélküled című számát. Pápa Joci későbbi zenei munkásságában is fontos szerepet kaptak a koprodukciók. Majkával, Cutrisszel, Caramallel és a Szabó Zével is készített közös nótákat.

Az igazi átütő sikert a 2016-ban megjelent Origo című dala hozta meg számára. 

Ezzel a számmal sikerült elnyerni a 2017-es Euróvíziós Dalfesztiválon való indulás jogát. A Kijevben megrendezett Eurovíziós Dalfesztiválon Pápai Joci nyolcadik helyet ért el. 

Egy évvel később ismét ő képviselte Magyarországot a 64. Eurovíziós Dalfesztiválon.

A Tel-Avivban megrendezett zenei vetélkedőn bejutott a döntőbe Az én apám című dalával. 2022-ben Majkával közösen jelent meg dala Barokk címmel, amelyhez készült látványos videóklipjét közel kétmillióan nézték meg egy év alatt a legnépszerűbb videómegosztó portálon. 

A napokban jelent meg a forró hangulatú új szerzemény, a Kék rózsa, amelynek a klipje szintén elérhető Pápai Joci hivatalos YouTube-csatornáján és egyben névadója is az Akvárium Klubban megrendezésre kerülő koncertnek. 

Borítókép: Pápai Joci és együttese (Forrás: Pápai Joci hivatalos Facebook-oldala)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.