Szőke Nikoletta új dallal köszönti a tavaszt

A Máté Péter-díjas Szőke Nikoletta új dallal jelentkezett. Szeret kísérletezni, mostanában a flamenco hatott rá. A produkcióról a Család-barát című magazinműsorban beszélt.

Forrás: Mediaklikk.hu, Mno.hu, Fidelio.hu2024. 03. 30. 18:00
Szőke Nikoletta jazzénekes
Szőke Nikoletta jazzénekes Forrás: atempo.sk
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szőke Nikoletta több mint húsz éve örvendezteti meg dalaival közönséget. Zenészcsaládban született, cimbalmos édesapja korán megszerettette vele a muzsikát. Később Winand Gábor jazz-zenész tanítja a szakma fortélyaira, majd aktív szereplője lesz a magyar jazzéletnek, emellett klasszikus éneket is tanul. Első nagyobb sikerét 2005-ben érte el, amikor elnyerte a híres Montreux-i Jazz Fesztivál által meghirdetett, többfordulós Shure Montreux Jazz Voice Competition első díját és közönségdíját. Számos külföldi munkán és turnén van túl, sokféle stílus és műfaj érdekli. Szőke Nikoletta énekes, dalszerző munkásságát márciusban Máté Péter-díjjal jutalmazták. 

 

A díj erőt ad

Szőke Nikoletta énekes a Duna Televízió Család-barát című műsorában mutatta be új dalát, amely a Melletted ébren is csak álmodok címet kapta. A műsorvezetők természetesen először az új állami kitüntetésről kérdezték, erre válaszolva az énekes elmondta, hogy most már nem nyomasztja egy ilyen elismerés, mint régebben, inkább erőt ad neki az ilyesfajta visszajelzés. Azt is elmesélte, hogy a szakmája csak látszólag szól a felhőtlen szórakozásról, nagyon sok akadályt kell leküzdeni a háttérben. A díjak motiválják, szívesebben áll ki a színpadra, ha pozitív visszajelzést kap.

A közönségért mindent

Az énekesnő arról is szót ejtett, hogy minden zenész életében vannak olyan napok, amikor nehéz kiállni a színpadra, de erős inspiráció az, hogy a rajongók érte mennek el a koncertre, és tőle várják, hogy felvidítsa őket. Szőke Nikoletta szeret új dolgokat kipróbálni a zenében, sokszor kísérletezik, viszont ilyenkor gyakran elbizonytalanodik, hogy jól sikerült-e az új produktum. A Máté Péter-díj ezekben is megerősíti. 

Új dal, új kísérlet

Az énekesnő az új dallal kapcsolatban elmondta, hogy kisfia klasszikus gitározik, így az utóbbi időben számos flamencót hallgatott; ez is hatott az új dalra. Előző dala melankolikusabb volt, most vágyott valami vidámabbra, tavasziasabbra, dinamikusabbra. Szőke Nikoletta hangsúlyozta, hogy szívesen kísérletezik, ezt Szakcsi Lakatos Bélának is köszönheti, aki élete végéig feszegette a határokat, jó példát mutatva a fiatalabb zenészeknek. 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.