Hatodszor is Magyarország 365

Ismét készülhetnek a lelkes profi és amatőr fotósok: a Magyarország 365 fotópályázatra már várják a munkáikat. A zsűri elnöke, Kaiser Ottó fotográfus a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a fotópályázat célja a korábbi évekhez hasonlóan megmutatni hazánk szépségeit és mindazt, amire Magyarországon büszkék az emberek. Mostantól október 13-ig hat kategóriában nevezhetnek mindazok, akik kedvet kaptak hozzá.

Forrás: MTI2024. 08. 30. 16:34
LAB_2072
Az idei Magyarország 365 fotópályázat meghirdetése. Fotó: Ladóczki Balázs
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 A fotópályázatra bármilyen eszközzel: GoPro kamerával, telefonnal, drónnal és klasszikus fotográfiai eszközökkel készített fotókkal is lehet jelentkezni – ismertette Kaiser Ottó. Kiemelte, hogy az idén immár hat kategóriában – Természet, Táj, Építészet, Kultúra, Sport és Életképek – nevezhetnek a pályázók. A nyertest kétmillió forinttal, a verseny második helyezettjét egymillió forinttal díjazzák, a harmadik helyezett pedig 500 ezer forintot kap. A zsűri különdíjat is ad, amelynek összege kétmillió forint.
 

LAB_2034
Kaiser Ottó forográfus, a Magyarország 365 fotópályázat zsűrijének elnöke (Fotó: Ladóczki Balázs)

 A szervezők által küldött írásos összegzés szerint a pályaműveket héttagú szakmai zsűri bírálja el. Kaiser Ottó elnök mellett a zsűri tagjai Haris László fotóművész, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) elnökségi tagja; Szalontai Ábel, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem adjunktusa; Potyó Imre környezetkutató, a 2020-as Magyarország 365 fotópályázat díjazottja; Csörögi Dóra fotográfus; Rizsavi Tamás fotográfus, a 2021-es Magyarország 365 fotópályázat közönségdíjasa, valamint Kurucz Árpád fotográfus.

LAB_2407
Kurucz Árpád fotográfus, a zsűri tagja (Fotó: Ladóczki Balázs)


A kiírás szerint a fotóknak eredeti tartalmaknak kell lenniük és csak hazánkban készült alkotásokkal lehet pályázni. Korábbi, és más pályázatokon díjat nyert képek nem adhatók be. Egy pályázó maximum 25 pályaművet küldhet be, kategóriától függetlenül, melyek lehetnek egyedi fotók vagy legfeljebb tíz képből álló sorozatok. A pályázatra csak 2023. október 23. után készült képekkel lehet nevezni. A kiválasztott képeket a szervezők a lehető legszélesebb nyilvánossággal szeretnék megismertetni, ezért többek között kiállításokon, kiadványokban és online galériában is bemutatják majd azokat.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.