Magyar tulajdonoshoz került John Lennon szemüvege

Cirka 18,7 millió forintért.

Forrás: Világgazdaság, The Guardian2024. 08. 02. 12:35
Stolen belongings of John Lennon recovered in Berlin
John Lennon szemüvegei, amelyeket a berlini rendőrök juttattak vissza Yoko Onohoz, miután azokat ellopták tőle. Fotó: Anadolu via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felfedte magát a rejtélyes vevő, aki megvette John Lennon szemüvegét. Uri Geller csütörtökön árulta el, hogy ő volt az a névtelen vevő, aki egy aukción 40 ezer fontért, azaz 18,7 millió forintért megvette John Lennon szemüvegét szerdán.

Az okulárét Surrey-ben, egy golfklubban árverezték el – írja a Világgazdaság a The Guardian cikke alapján, és azt 55 éve kapta a zenésztől eddigi tulajdonosa születésnapi ajándékként. Uri Geller elmondta, hogy a hetvenes években – amikor mind a ketten New Yorkban éltek – jó barátok voltak Lennonnal, olyannyira, hogy Lennon vezette be őt a spiritualitás világába.

A portál arról is ír, hogy Geller akár 500 ezer fontot, azaz 234 millió forintot is hajlandó lett volna a szemüvegért adni, amelyet egyébként a tel-avivi múzeumának John Lennon-részlegében lehet majd megtekinteni.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.