Határnyitás címmel nyílt karikatúra-kiállítás

Dluhopolszky László magyar karikaturista, grafikus, lapszerkesztő 2007 óta évente rendez karikatúra-alkotótábort, most már harmadik éve a Lakitelek Népfőiskola keretein belül.

Magyar Nemzet
2019. 07. 02. 12:09
null
Lakitelken harmadszor rendezték meg az alkotótábort
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dluhopolszky László magyar karikaturista, grafikus, lapszerkesztő 2007 óta évente rendez karikatúra-alkotótábort, most már harmadik éve a Lakitelek Népfőiskola keretein belül. Az egy hétig tartó alkotótábor rendszeresen kiállítással zárul, nem volt ez másként ebben az évben sem. A meghívásos alapon működő program minden évben valamilyen aktualitás köré szerveződik, az adott témához kapcsolódó alkotások egy részét készen hozzák a művészek, de jócskán készülnek rajzok a helyszínen is. Míg a tavalyi találkozó témáját a kettős Rejtő Jenő-évforduló adta, idén a tucatnyi művész alkotásából összeállított kiállítás a Határnyitás címet kapta.

A tábort szervező Dluhopolszky Lászlón kívül állandó résztvevője az alkotótáboroknak Gaál Tibor (művésznevén T-Boy), aki a Magyar Újságírók Szövetségének karikatúra és művészeti szakosztályában Dluhopolszky elnök helyettese. A részvevők közül, a teljesség igénye nélkül említhetjük Gedeon Pétert, aki civilben építész, Pálfy István Putyut, a szürrealista festőt, Csikós Györgyöt, aki karikatúrák mellett még rajzfilmeket is készített. tanárként tevékenykedik, de rajzaival a felnőttek elé tart görbe tükröt. Bertalan Tivadar, Kossuth-díjas író, grafikus és látványtervező, az MMA rendes tagja pedig kizárólag erre az eseményre készített karikatúrákat. A vidám csapat már tervezi a jövő évi közös rajzolást, a téma viszont még titok.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.