időjárás 7°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo

Agón ismét a Nemzeti Színházban

A világot megélni és megérteni akaró, sodródását látó, azt se elfogadni, se megváltoztatni nem tudó, érzékenyen gondolkodó, törékeny, önmagát is felemésztő Ember éles, fájdalommal és aggodalommal teli sikolya a Nemzeti Színház Agón című előadása. A legközelebb szeptember 30-án megtekinthető darabot nyolc színművész, négy operaénekes, a Honvéd Férfikar és egy 39 fős zenekar előadásában vitte színre Vidnyánszky Attila.

Agón ismét a Nemzeti Színházban

Nemzeti Színház
https://nemzetiszinhaz.hu/eloadas/agon Jegyrendelés

Az Agón az ókori görög tragédiák, a színház legősibb gyökereihez nyúl vissza. A világ – a kórus – és az Ember szellemi viaskodását (az agón szó jelentése verseny), (halál)tusáját mutatja be. Az Ember egyetlen hatalmas monológja ez: éles diagnózis és apokaliptikus látomás. 

 

„Józsa Péter Pál asszociációi, fogalmazásának mívessége és távlatai, valamint a hozzá komponált zenemű ereje, a szó és a zene különleges harmóniája ragadtak magukkal, amikor közel tíz éve először került a kezembe a mű. A szerző radikálisan gondolkodó, a nemzet sorsáért aggódó ember volt, aki ezért perifériára tétetett. Megalkudni nem tudó és nem is akaró értelmiségi-művész volt, ki vállalta ezért a nélkülözést is. Szomorú és fájó elégtétel, hogy egyik legfontosabb zeneművét is már csak a 2019-ben bekövetkezett halála után mutatták be.” (Vidnyánszky Attila)

 

Jegyár: 3 000 Ft

Jegyvásárlás: ITT