időjárás 2°C Marcella 2023. január 31.
logo

Animato hangversenysorozat a Nádor Teremben

December 9-én 19 órától folytatódik az Anima Musicae Kamarazenekar vendégkoncertmester-sorozata a Nádor Teremben. Ezúttal Kállai Ernő foglalja el a koncertmesteri széket. A hangverseny igazi világ körüli utazást ígér: Grieg Holberg szvitjével indul a koncert, majd Bartók Allegro Barbarója csendül fel. A szünet után az argentin tangó királya, Astor Piazzolla 4 évszak Buenos Airesben című művét hallhatják Kállai Ernő lenyűgöző hegedűszólójával.

Animato hangversenysorozat a Nádor Teremben

Nádor Terem
https://www.jegy.hu/program/vendegsegben-az-animanal-animato-2-kallai-erno-es-az-anima-musicae-136751/841926 Jegyrendelés

Teltházzal és hatalmas sikerrel indult az Anima Musicae Kamarazenekar vendégkoncertmester sorozata novemberben a Nádor Teremben. Az Animato bérlet első koncertjén kiváló zenészek – Szabadi Vilmos és Bársony Péter – közreműködésével Mozart művei csendültek fel. 

A sorozat következő hangversenyén, december 9-én egy újabb zseniális művész, Kállai Ernő foglalja el a kamarazenekar koncertmesteri székét. A sokoldalú művészt – aki jelenleg a Magyar Állami Operaház koncertmestere – már többízben hallhatta az Anima Musicae közönsége, hiszen a kamarazenekar által rendezett Budapest Quartet Weekendnek visszatérő vendége a Kállai Vonósnégyes. Játékát az egyik legnagyobb tekintélyű zenei lap, a The Strad is a „kifinomult és elegáns” jelzőkkel dicséri. Amerikai tanulmányai alatt, 2008-ban a Carnegie Hall Stern Auditóriumában szólistaként debütált a Juilliard Zenekarral, kamarazenészként koncertezett a világhírű hegedűművésszel, Itzhak Perlmannal is. Fiatal kora ellenére a világ legrangosabb helyszínein lépett már fel, többek között a párizsi Louvre Auditoriumban, a madridi Teatro Realban, a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeumban, az Avery Fisher Hallban, valamint a Liszt Ferenc Zeneakadémián, a Vigadóban és a Művészetek Palotájában is.

Jegyvásárlás: ITT