időjárás 8°C Gábor , Karina 2023. március 24.
logo

Meghosszabbítja Hantai, Klee és más absztrakciók című kiállítását a Szépművészeti Múzeum

Egy hónappal később, április 16-án zár a Hantai, Klee és más absztrakciók című tárlat a Szépművészeti Múzeumban. A kiállítás eredetileg március 19-én zárt volna, de a kölcsönző intézményekkel sikerült megállapodni a tárlat meghosszabbításáról.

Meghosszabbítja Hantai, Klee és más absztrakciók című kiállítását a Szépművészeti Múzeum

Szépművészeti Múzeum
https://www.szepmuveszeti.hu/kiallitasok/hantai-klee-es-mas-absztrakciok/ Jegyrendelés

A Hantai Simon 100. születésnapján, december 7-én megnyílt kamarakiállítással a Szépművészeti a 100 évvel ezelőtt Magyarországon született, majd Franciaországban világhírűvé vált festőművész emléke előtt tiszteleg. A mintegy hatvan alkotást bemutató tárlaton a 2008-ban Párizsban elhunyt festő eddig ismeretlen, kéttucatnyi modernista remekműve mellett szerepel az a nyolc festmény is, amelyet a művész akaratának megfelelően családja ajándékozott a múzeumnak 2016-ban. 

Hantai Simon a legismertebb és legelismertebb magyar származású művészek egyike, 2013-ban a párizsi Pompidou Központ, tavaly pedig a szintén párizsi Louis Vuitton Alapítvány rendezett retrospektív tárlatot a 100 évvel ezelőtt Bián született művész tiszteletére.

A Hantai, Klee és más absztrakciók című kiállítás Hantai Simon közvetlenül 1948 után festett műveit mutatja be, a művésznek azt az időszakát, amikor Párizsban a modernizmus legfontosabb irányzatait tanulmányozta. A tárlaton Hantai művei mellett láthatók Paul Klee alkotásai, de megjelennek többek között Joan Miró, Pablo Picasso, Sam Francis és Jackson Pollock művei is.

Helyszín: Szépművészeti Múzeum (1146 Budapest, Dózsa György út 41.)