info
Magyar Nemzeti Galéria

Képekre hangolva: zene a Nemzeti Galériában

A zene és a művészet kapcsolata rendkívül sokrétű és több műfajt érint. A Danubia Zenekar és a Magyar Nemzeti Galéria közös nyári eseményein koncertekre és a zenei programhoz kapcsolódó rövid tárlatvezetésekre várják az érdeklődőket. A programokon a képzőművészet és a zene egymást erősíti a befogadói élményben.
locationMagyar Nemzeti Galéria
clockjúlius 12. péntek 15:00 - július 12. péntek 16:00

A Danubia Zenekar és a Magyar Nemzeti Galéria új tematikus koncertsorozata minikoncertekkel és tárlatvezetésekkel ünnepli a művészetet június és július hónapban, péntekenként délután 15 órától.

Július 12. 15:00 Koncert | Aranykor

„A zene ott kezdődik, ahol a szavak véget érnek.” Heine közismert idézete pontos tükrét adja a mai koncert rangjának és helyszínének. Mesterművekkel foglalkozni, játszani vagy akár hallgatni mindig nemesebbé tesz bennünket. Számos olyan tényező van, amely fokoz és maradandóvá tesz egy-egy koncertélményt – a Magyar Nemzeti Galéria csodálatos gótikus terme kétségkívül olyan helyszín, melyben a klasszikus zene örök érvényű remekművei emelkedett hangulatban szólalhatnak meg. A program tematikájában, motívumaiban és minőségében is reflektál a terem gyönyörű műalkotásaira.

Program:

Pachelbel: Kánon
Händel: Vízizene – részletek
Haydn: Krisztus 7 szava a keresztfán – részlet
Farkas Ferenc: Régi magyar táncok

Közreműködik: Danubia Vonós Kvintett (tagjai: Hollós Morin, Keszei-Ott Rita – hegedű, Szigetiné Széles Tímea – brácsa, Horváth Ildikó – cselló, Vass Péter – nagybőgő), Danubia Fafúvós Kvintett (tagjai: Bassi-Nagy Katalin – fuvola, Belej Márton – oboa, Tószegi Bernát – klarinét, Szilágyi Kristóf – fagott, Tekula Endre – kürt)

Művészeti vezető: Balog József

15:45 Tárlatvezetés | Mindennapok misztériuma

A tárlatvezetésnek és a koncertnek a múzeum egyik legkülönlegesebb tere, a palota egykori Trónterme ad helyszínt, ahol a késő gótikus szárnyas oltárokat és a középkor szakrális művészetét és szimbólumrendszerét idézzük meg.

A programon bármely kiállításra váltott belépőjeggyel lehet részt venni.

Jegyvásárlás: ITT. 

További program lehetőségek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.