időjárás °C Ilona 2022. augusztus 18.
logo

Újévi Nyitány a Bartók Rádióban és az M5-ön

Immár hagyománnyá vált a Zeneakadémia és a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek közös kezdeményezése, amely a legendás esztendőindító koncertek sorába emelkedett. A Zeneakadémia Nagytermében január 1-jén ezúttal is népszerű zenekari művek csendülnek fel Medveczky Ádám Kossuth-díjas karnagy vezényletével. A hangversenyt a Bartók Rádió élőben, az M5 kulturális csatorna felvételről közvetíti.

Újévi Nyitány a Bartók Rádióban és az M5-ön

Bartók Rádió, Zeneakadémia, M5 kulturális csatorna
https://mediaklikk.hu/m5/ Jegyrendelés

A Zeneakadémia és a Magyar Rádió Művészeti Együttesei jóvoltából kiemelkedő komolyzenei előadással köszönthetjük az új esztendőt. Idén is a méltán népszerű Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara teremti meg azt a kivételes légkört, amelyben a várakozás és a remény hangjai szólalnak meg nagyszerű zeneműveken keresztül a Zeneakadémia Nagytermében.

A repertoárban olyan remekművekkel találkozhatunk, mint Erkel Ferenc Ünnepi nyitánya, a Bánk bán és a Hunyadi László opera egy-egy részlete, a meghatározó külföldi zeneszerzők közül pedig Beethoven, Rossini és Dvořák is képviselteti magát a koncerten. Lelket gyógyító muzsikára számíthatnak január 1-jén a közmédia hallgatói és nézői, ami nyitottságot, üde, lendületes és egyedi évkezdeti hangulatot áraszt.

Az est házigazdája Bősze Ádám, a Bartók Rádió műsorvezetője.

 

Az Újévi Nyitányt január 1-jén 18.05-től a Bartók Rádióban, 19.30-tól az M5 műsorán követhetik.