Idén tizenharmadik alkalommal hirdette meg a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a Magyarország tortája versenyt. Magyaros ízvilágú, az augusztus 20-i ünneppel vagy Magyarországgal összefüggésbe hozható tortákat, recepteket vártak, melyek szigorúan csak természetes és egészséges alapanyagokat tartalmazhattak. Azaz a cukrászok elfelejthették a margarint, a növényi tejszínt, a mesterséges színezékeket és az aromát. A szakmai zsűri előtt hat óra alatt kellett elkészülni a 22-25 centi átmérőjű, legfeljebb tíz centiméter magas, 16 szeletes tortával. A nyertes a győzelemmel lemond minden jogáról. A recept az ipartestület tulajdonába kerül, mindenkinek kiadja, aki szerződésben vállalja, hogy kizárólag az abban szereplő alapanyagokból, technológiával gyártja az édességet. Idén 31 torta közül választotta ki a szakmai zsűri Tóth Norbert dunaföldvári cukrászmester Boldogasszony csipkéje fantázianevű alkotását.
Marokkó: több mint egy egyszerű konyha
Az arab ország páratlanul érdekes gasztronómiája olyan élményt nyújt az oda ellátogatóknak, amit soha nem felejtenek el