Hortobágyi gazda barátom jól tudja, hogy a régi magyar lakomák nagyszerű és méltó hagyománnyal rendelkeznek. És most szeretné felújítani/bemutatni jeles vendégek előtt és jeles ételekkel. Rózsa Péter tizenhárom fogásosra tervezett menülapján vadliba, fácán, gyöngytyúk, kemencés pisztráng szerepelnek dicső rendben (majdnem mind saját gazdaságából) – aztán tőgypörkölt, borjúszegy, bivalyborjú-pörkölt, szamárpofa, rackasült, csikóhátszín, mangalicasült és mindenféle zöldségek, régvolt gyümölcsök. Tudja és tudatja a mai olvasóval, amit már a költő Vajda János is megjegyzett a régi konyhánkról: „jósága főleg nyers-anyagokon múlik”. És azt is tudja, hogy a lakomák kivételes ünnepi alkalmak, melyeknek közös szellemben és meghatározott rendben kell folyniuk.
Marokkó: több mint egy egyszerű konyha
Az arab ország páratlanul érdekes gasztronómiája olyan élményt nyújt az oda ellátogatóknak, amit soha nem felejtenek el