Így lesz tökéletes az igazi, eredeti amerikai palacsinta

Számtalan recept forog közkézen, és természetesen mindegyik azt állítja, hogy az az eredeti.

ételreceptpalacsinta2020. 10. 05. 10:59
null

Abban mindenki egyetért, hogy van néhány fontos szabály az amerikai palacsinta sütésénél, amit fontos szem előtt tartani, ha tökéletes végeredményt szeretnénk. De mégis mire figyeljünk, ha belevágunk ennek a nem csak reggelinek való finomságnak az elkészítésébe?

 

NE KEVERJÜK TÚL A TÉSZTÁT!

A leggyakoribb hiba, ami alapjában ronthatja el a palacsintánkat az, hogy a tésztát túlkeverjük és ezért könnyen ruganyossá, gumissá válhat a lisztben található glutén miatt.

Törekedjünk arra, hogy amennyire csak lehet, keverjük el a csomókat a tésztában. Ez persze nem azt jelenti, hogy tökéletesen sima tésztára kell törekedni, hiszen ha marad néhány lisztmorzsa a keverékben, akkor lesz csak igazán „bolyhos” a palacsintánk.

Amerikai palacsinta és juharszirup
Fotó: PEXELS

HAGYJUK A TÉSZTÁT PIHENNI

Sokan úgy készítik a palacsintát, hogy amint kikeverték a tésztát, utána már azonnal sütik is. Nos, ez nem feltétlenül jó. Adjunk neki szobahőmérsékleten legalább 20 percet lefedve, mielőtt a serpenyőbe kerülne.

NE SÜSSÜNK TÚL MAGAS HŐFOKON

Ha nagyon forró serpenyőben sül a palacsinta, akkor előfordulhat, hogy a tészta kívül megég, belül pedig nyers marad. Mindenképpen egy közepes hőfokot válasszunk a sütéshez.

NE SÜSSÜNK EGYSZERRE TÚL SOKAT

Ha nem így cselekszünk, könnyen lehet, hogy egy vastag, óriási palacsinta lesz a végeredmény, ráadásul az egyenletes sütést is megnehezíti.

Csak annyi tésztát keverjünk be, amennyit meg is sütünk! A hűtőben tárolt napos keverék nem fog jó eredményt hozni, fölösleges kísérletezni vele.

NEM NYOMKODJUK A PALACSINTATÉSZTÁT SÜTÉS KÖZBEN

A palacsinta tésztája elég finom szerkezetű. Nem kell állandóan nyomkodni. Nincs más más dolgunk, mint hagyni, hogy szépen megsüljön. A lényeg, hogy a lehető legkevésbé nyúljunk hozzá a serpenyőben.

Attól nem fog jobban, vagy gyorsabban átsülni a palacsinta, ha folyton forgatjuk. Elég akkor megfordítani, ha már az adott oldala szépen megsült. Ez mindössze néhány perc alatt meg is történik, szóval fölösleges rohanni.

VAJON SÜTNI? FELEJTSÜK EL!

Használjunk hagyományos olajat a sütéshez, ugyanis a vaj ilyen hőfokon nagyon hamar megég, így nem lesz időnk kellően megsütni rajta a palacsintánk mindkét oldalát. Hasznljunk egy-két teáskanálnyi olajat, amit minden esetben szépen, egyenletesen oszlassuk el a serpenyőben!

Az öreg, megvetemedett, vagy karcos serpenyő használata azon túl, hogy egészségtelen, az egyenletes sütésre is alkalmatlan. Könnyen leragadhat, odaéghet a tésztánk! Használjunk lapos, tapadásmentes serpenyőt a tökéletes végeredményért!

LEGYÜNK KREATÍVAK!

Ne csak azon gondolkodjunk, hogy mit teszünk majd a palacsinta tetejére! A tésztát is nyugodtan feltuningolhatjuk egy kis fahéjjal, vagy szerecsendióval, de a kakukkfű és az oregánó is jól illik hozzá. Van, aki friss, bogyós gyümölcsöt is tesz a tésztába.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.