Pisztollyal bosszulta meg apja gyilkosát + videó

Brazíliában próbálkoztak önbíráskodással, az esetet biztonsági kamera rögzítette.

2024. 04. 07. 10:59
Fotó: Twitter videókivágás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tárgyaláson próbált bosszút állni apja gyilkosán egy brazil férfi – adta hírül a Fox News. A még tavaly novemberben történt, de csak nemrégiben nyilvánosságra hozott esetről biztonsági kamerás felvétel is készült. Ezen az látszik, hogy a 27 esztendős Cristiano Alves Terto revolverrel a kezében ront az apja meggyilkolásával vádolt, tárgyalásán ülő gyanúsítottra. Több lövést is leadott, köztük néhányat közvetlen közelről, majd miután a fegyveréből vélhetően kifogyott a töltény, a markolattal esett neki a menekülő a férfinak.

A gyilkossággal gyanúsított férfit kórházba kellett szállítani, de túlélte a támadást. A Fox News információi szerint új tárgyalást még nem írtak ki ügyében. A önbíráskodó fiút viszont gyilkossági kísérlet vádjával letartóztatták.

Azt nem tudni, hogyan fordulhatott elő, hogy a revolverrel átjutott a bíróság biztonsági ellenőrzésén.

A gyilkossági eset már tizenkét éve történt. A gyilkossággal vádolt férfi azt állítja, elveszett szamarát kereste, mikor betévedt a későbbi áldozat farmjára. Szerinte a gazda agresszívan reagált, „piszkos kis tolvajnak” nevezte, majd egy bottal támadt rá. Azzal védekezik, hogy előbb leadott több figyelmeztető lövést, végül önvédelemből lelőtte. Az apát kórházba szállították, de 18 nap múlva belehalt sérüléseibe. 

A gyanúsított verzióját gyengíti, hogy ezután ahelyett, hogy jelentkezett volna a rendőrségen, elmenekült egy másik városba, ahol szökésben élt több mint egy évtizedig, mielőtt végül elfogták volna.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.