idezojelek

Lógok a szeren

Boris Kollár egy hülye.

Cikk kép: undefined
Fotó: Miguel MEDINA / AFP

Boris Kollár egy hülye.

Ez önmagában nem lenne különösebben érdekes, ugyanis a világ tele van hülyékkel. Viszont Boris Kollár a szlovák parlament elnöke, és úgy hülye. Persze, önmagában ez sem lenne hírértékű, nézzék meg, kicsoda az Egyesült Államok elnöke, na ugye, akkor miért éppen a szlovák parlament elnöke ne lehetne hülye?

Ami hírértékkel bír, az a szlovák parlament hülye elnöke minapi kijelentése, miszerint Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Putyin orosz elnök azt találták ki, hogy együtt, közösen „felparcellázzák Szlovákiát”. Ez alatt azt kell érteni, hogy Magyarország visszaveszi a Felvidéket, Oroszország meg nyilván a többit. Erre Kollárnak „bizonyítékai” is vannak, mutatom:

„Nagy-Magyarországról beszélnek, ingatlanokat vásárolnak nálunk, útleveleket osztogatnak! Ez nem vicc!”

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hát igen. Erre nehéz mit mondani. Hiszen tényleg szoktunk Nagy-Magyarországról beszélni, ez már csak ilyen, ha mondjuk Franciaország háromnegyedét vették volna el, akkor most a franciák is beszélnének Nagy-Franciaországról, és bizony, hadd beszéljünk, légy szí, legalább ennyi vigaszunk lehessen, ok?

Ingatlanokat is vásárolunk. Igen. Ez is egy ilyen buli. EU-nak hívják. Mindenki vásárolhat ingatlanokat mindenhol. Például sok szlováknak van ingatlana ott, a határ közelében, a Duna innenső oldalán, de egyikünknek sem jutott eszébe eddig, hogy azért vásárolnak a szlovák barátaink ingatlanokat minálunk, hogy elfoglalják Magyarország további területeit, mondjuk a Balassagyarmat–Győr vonalon. Amúgy, még vicceket is szoktunk mesélni, Kollár úr kedvéért mondom is az egyiket: Párbeszéd a könyvesboltban: – Jó napot kívánok, Szlovákia története című könyv megvan? – Sajnos éppen elfogyott, de ha nagyon sürgős, el tudjuk küldeni sms-ben…

Tudja Kollár úr, ez afféle vicc. Vigasz. A mi vigaszunk. De ettől teljesen függetlenül mi jó, sőt nagyon jó viszonyra törekszünk a szlovákokkal és Szlovákiával, még az olyan „hülye tótokkal” is, mint maga. És hogy osztogatunk útlevelet? Igen, minden bizonnyal. Csak sajnos, ehhez magának semmi köze. A kettős állampolgárság intézménye ugyanis teljesen legitim, az EU országainak többsége ismeri, alkalmazza és elismeri. Nagyjából teszünk rá, hogy ez Kollár úrnak tetszik-e vagy sem. Ráadásul a kettős állampolgárság sehol és sehogy sem tud a rekonkviszta előszobája lenni.

Itt nagyjából be is fejezhetjük a tények ismertetését, de mégsem fejezzük be itt.

Hanem eláruljuk Kollár úrnak, hogy igaza van. Csak sokkal inkább igaza, mint ahogy gondolja. Csak ő hiszi azt, hogy megállunk Szlovákia „felparcellázásánál”. Ennél lényegesen merészebb terveink vannak. Kollár úr figyelmébe ajánlom azt a titkos dokumentumot, amely a magyar külügyminisztériumból szivárgott ki – ezt olvassa:

 „[…] Ti ezen csodálkoztok, mert nem tudjátok elképzelni, hogy lehet ember, aki mindenben egyformán tökéletes. Ti öregek és konzervatívok vagytok, és azt hiszitek, hogy a világ ezentúl is csak olyan lesz, mint eddig, és elfelejtitek, hogy egyszer eljön majd az érettségi. Ti nem tudjátok például elképzelni, hogy lehet majd esetleg egy miniszterelnök (a nevét szerénységem tiltja megsejtetni veletek), aki egy napon, miután szenvtelen és nyugodt hangon bejelentette az országgyűlésnek, hogy néhány jól megfontolt diplomáciai művelettel, amikről eddig nem akart beszélni, mert nem a szavak embere, sikerült Angliát, mint egyszerű gyarmatot, Magyarországhoz csatolni, s ezt ezennel tudatja a tisztelt Házzal – mondom, miután ezt szenvtelen és hideg hangon előadta, nem törődve az ordító és ujjongó képviselőkkel, akik vállukra akarják emelni, hirtelen vívóállásba helyezkedik s egy szédítő, eddig ismeretlen dzsiu-dzsicu fogással, ott, a miniszterelnöki emelvényen, két vállára fekteti azt az ausztráliai világbirkózóbajnok, akit az angol ellenzék orvul elhelyezett az emelvény belsejében, hogy a legnagyobb európai férfit megölje. Ti nem tudjátok elképzelni, hogy valaki délelőtt mint főakadémikus előadást tart az egyetemi tanároknak, délután pedig megnyeri a hátúszás és függeszkedés világbajnokságát, mellesleg a rúdugrásét is esetleg, hogy aztán este az ámuló közönség előtt hajlongjon, mely a Nemzeti Színházban ugyanezen ifjú drámájának ötszázadik előadását tapsolja orkán gyanánt. Ez a rendkívüli ifjú nem azért találta fel a Holdbarepülőgépet, mintha nem tudná megkeresni a kenyerét laufmétával is, melyben virtuóz – ez a rendkívül férfi időnként hanyag mozdulattal rúg be harminckét gólt az Eftécé vagy Mac kapujába, mely csapatok együttes erővel sem bírnak vele, aki egyedül áll ki ellenök.”

Nos, nem szeretném idegesíteni Kollár urat, de bizony, hamarosan ez következik. És nagyon remélem, ezt a kiszivárgott titkos magyar iratot még ma továbbítja a szlovák külügynek a budapesti szlovák nagykövetség sajtóosztálya, hogy Kollár úr már holnap nyilatkozhasson róla. Minek várnánk egy napot is…

Borítókép: Boris Kollár (Fotó: Miguel Medina/AFP)

...

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Negyven évünk Soros Györggyel

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.