idezojelek

Fény derült Orbán sikerének a titkára

Ezt kellene „csak" megtanulni a baloldalon.

Felhévizy Félix avatarja
Felhévizy Félix
Cikk kép: undefined
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Felhévizy, miután szerencsésen hazaérkezett Hollandiából, azonnal belevetette magát a nagyon fontos közéleti kérdésekbe. Természetesen Amszterdamban is követte az eseményeket, de azért oda mégiscsak pihenni ment, így nem tudott kellő figyelmet fordítani azokra. A hírlapíró azonban a fókuszt gyorsan visszahelyezte, ugyanis a hét elején a miniszterelnök történelmi sikert ért el, amikor visszaverte a brüsszeli olajembargós javaslatokat. Végül olyan megállapodás született, amely rögzíti: azok az országok, amelyek az olajat csővezetéken keresztül kapják, továbbra is a jelenlegi formában folytathatják a gazdálkodásukat. Tehát az eredeti brüsszeli tervekkel ellentétben mégsem kell mindenkinek elzárnia a csapot az Oroszországból érkező olaj előtt. 

Ez nagyon fontos lépés volt, hiszen az elszabadult energiaárak egyre nagyobb terhet rónak az emberekre. 

Azt pedig nem tudhatjuk, hogy meddig tart a háború, de nagyon úgy tűnik, hogy elhúzódó, nagyon nehéz időszakra számíthatunk. 
A kormány egyértelmű célja, hogy megvédje a magyar embereket a háborúból adódó és egyre drasztikusabb mértéket öltő gazdasági terhektől. 

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója rámutatott, hogy a rezsicsökkentés megvédi az elszabadult energiaáraktól a magyar embereket. Elég csak szétnézni Európában: a lakossági villanyáram ára a magyarénak hat és félszerese Londonban, közel öt és félszerese Koppenhágában és majdnem ötszöröse Bécsben és Rómában. De a kommunikációs igazgató figyelmeztetett, a rezsicsökkentésért folytatott küzdelem nem ért véget, hiszen hazai és nemzetközi színtéren egyre többen vannak azok, akik most az olajembargó után gázembargót követelnek. Erről nyilatkozott az ukrán elnök mellett Ljubov Nepop ukrán nagykövet is, és a hazai baloldalon is volt, aki ugyanezt követelte. Elég, ha csak Fekete-Győr András klubrádiós szereplésére gondolunk, ahol az egykori Momentum-elnök azt mondta, hogy ha ők lennének kormányon, Magyarország mindenképp csatlakozott volna az embargóhoz, a párt inkább olyan haladékot kért volna az Európai Uniótól, amely alatt az átálláshoz, az orosz energiától való függőség felszámolásához szükséges fejlesztéseket, beruházásokat véghez tudja vinni. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Persze jól ismerjük ezt a porhintést, a helyén tudjuk kezelni Fekete-Győr szavait. A lényeg az az, hogy minden további nélkül megszavazta volna a baloldali ellenzék a hazánk szempontjából valóban atombombának számító brüsszeli javaslatot. Hála istennek, a magyar emberek nagyon okosan döntöttek, és nem engedték a kormányrúd közelébe a magyar emberek érdekeit figyelmen kívül hagyó, kizárólag Brüsszel kottájából játszó szerencselovagokat. 

Egyre többen ismerik el külföldön is, hogy Magyarországnak igaza volt az olajembargó kérdésében. 

Gitanas Nauseda litván elnök megköszönte Orbán Viktornak, hogy kiállt az olajembargó ellen. ahogy fogalmazott, Magyarország, Csehország és Szlovákia csővezetékek elzárásával energiaforrás nélkül maradtak volna. De még a hazánkkal nem túl barátságos Mark Rutte holland miniszterelnök is más hangot ütött meg, hiszen a következőket nyilatkozta a Politicónak a hétfő–keddi EU-csúcs első napjának végén: 

„Azt gondolom, hogy a teljes kép megértéséhez el kell ismernünk, hogy Magyarország, Szlovákia és Csehország nehéz helyzetben van, mert orosz olajat használ, a finomítóik pedig csak ezzel a bizonyos nyersolajjal működnek." 

Nem is beszélve az emberekről, akik nem győzték dicsérni  a magyar miniszterelnököt az olajembargós döntés után vele készült, a The Guardian által készített rövid interjút kommentálva. Csak néhány támogató hozzászólás a sok közül:

 „Végre egy vezető, aki az országának érdekeit az USA külpolitikai céljai elé helyezi.”;  „Imádom ezt a fazont, nem fél szembemenni az EU-val, mert a saját országára gondol.” 

Azért ez nem semmi, valljuk be.

– A baloldalon értetlenkedve, tanácstalanul keresik, kutatják Orbán Viktor sikerének titkát, pedig a válasz nagyon egyszerű. A magyar miniszterelnök feltétel nélkül, önzetlenül szereti a hazáját és a magyar embereket. Ez a felelősségteljes érzelem irányítja, vezérli minden döntését. Ezt a mintát kellene csak követni szerte a világban, és akkor helyükre kerülnének a dolgok – elmélkedett magában Felhévizy, majd főzött magának egy jó erős feketét, leült az íróasztalához, és elkezdett dolgozni a készülő új kötetének kéziratán.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök érkezik az Európai Tanács kétnapos rendkívüli ülésére Brüsszelben 2022. május 30-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

...

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A háború jó üzlet, csak nem nekünk

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

A kihívás

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Szembeszállni a sátánnal

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.