idezojelek

Orbán ismét fényes győzelmet aratott

A baloldali ellenzék hatalmas bakot lőtt.

Felhévizy Félix avatarja
Felhévizy Félix
Cikk kép: undefined
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Felhévizy Félix egy hétre elutazik Spanyolországba, egy kis pihenésre. Éppen a bőröndjét csomagolta és szortírozta, amikor hirtelen eszébe jutott, hogy a Reinfrank nénitől tavaly kapott nyakpárnáját nem pakolta még be. Kereste mindenhol azt a fránya párnát, hiszen anélkül nem tud repülőn utazni, mert megfájdul a nyaka, de sehol sem találta. Keresés közben azon morfondírozott, hogy most valóban nem fog politikával foglalkozni, csak a pihenéssel. De miközben már a fiókos szekrényének a harmadik rekeszét is átforgatta, a televízióban arról volt szó, hogy az Európai Parlament elítélte Magyarországot.

Hurrá! Immár sokadszorra látjuk, tapasztaljuk, hogy a baloldali többség hajtóvadászatot indít hazánk ellen. Elég, ha csak Tavaresre vagy Sargentinire gondolunk a közelmúltból. 

A legújabb fenyítésről szóló hír a következő volt:

„Elfogadta az Európai Parlament (EP) a Gwendoline Delbos-Corfield francia zöldpárti EP-képviselő által jegyzett jelentést. Eszerint fennáll annak a veszélye, hogy Magyarország súlyosan és rendszerszerűen megsérti az Európai Unió alapját képező európai értékeket. A jelentést 433 igen, 123 nem szavazattal 28 tartózkodás mellett szavazták meg. Az összes jelenlévő magyar baloldali képviselő is igennel voksolt a jelentésre. […]” 

A nagyobbik kormánypárt és brüsszeli képviselői természetesen nem hagyták szó nélkül az újabb igaztalan és álságos döntést. 

„Miközben Európa lakosai épp az elhibázott brüsszeli szankciók miatt energiaválságtól szenvednek, a baloldali többségű Európai Parlamentnek még ebben a válságos helyzetben is az a legfontosabb, hogy Magyarországot támadja. […] Az elhibázott brüsszeli szankciók miatt soha nem látott energiaválság sújtja Európát, emellett pedig az energiaárakat is az egekbe emelték. Sok európai országban áram- és gázkorlátozásokra készülnek, az árak drasztikusan emelkednek, az európai emberek elszegényednek, és az európai gazdaság visszaesőben van” – írta közleményében a Fidesz. 
A kormánypárt úgy vélte, a brüsszeli baloldal újra és újra meg akarja büntetni Magyarországot, és vissza akarja tartani a hazánknak járó pénzeket. 

Ez a helyzet.

Akármit is állít Donáth Anna, Cseh Katalin vagy éppen Ujhelyi István. Igenis a magyar baloldal, brüsszeli előretolt helyőrsége ismét durván elárulta a hazáját. Ráadásul pont azzal, hogy ismét az európai baloldali többségbe olvadva fröcsögtek, majd szavaztak is Magyarország ellen. Ezzel azt gátolják meg, hogy hazánk megkapja a neki járó pénzeket az uniótól, megtorpedózva, megnehezítve ezzel például azt is, hogy a tanárok megkapják a nekik szánt béremeléseket. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

De reagált a szavazás eredményére a fideszes Hidvéghi Balázs, az EP-független képviselője is. Szerinte Magyarországgal mindig is lehetett és most is lehet tárgyalni, de az Európai Parlamentnek nem ez a célja, mert ők zsarolni akarnak, nem pedig megállapodni. Majd hozzátette, az EP-ben nem tudják elfogadni, hogy a magyar emberek tavasszal negyedszerre is nemet mondtak a magyar baloldalra és a brüsszeli kioktatásra, és egy jobboldali, nemzeti-konzervatív kormányt választottak meg. 

Ez hatalmas igazság. Az már nagyon régóta tapasztalható, hogy a magyar baloldali ellenzéknek nincs semmi mondanivalója a magyar embereknek. Egyedül a miniszterelnök és a kormány szapulásával vannak elfoglalva és a nemzetközi baloldaltól várják a segítséget. (Érkeztek is szépen a pénzek szakmányban, mint ahogy az a Magyar Nemzet sorozatából kiderült.) Ez eredményezte idén az újabb, megsemmisítő vereségüket, mert a magyar embereknek nem tetszik az, hogy Brüsszel megállás nélkül Magyarországot kritizálja, vegzálja. Köszönik szépen, nem kérnek ebből. Tehát ennek a mostani színjátéknak ismételten egy győztese lett, Orbán Viktor. Ezt pedig a legjobban a Fradisták egyik kedvenc rigmusának pici átírásával lehet érzékeltetni: Mi akkor is győzünk, ha látszólag kikapunk. Mert azt az apró dolgot felejti el rendszeresen a nemzetközi baloldal füttyszavára táncoló magyar baloldal: a magyar emberek döntenek, szavaznak a saját sorsukról és ebbe nem szólhat bele senki, még a fényes tekintetű EP sem – gondolta magában Felhévizy, majd nagy örömére megtalálta a nyakpárnáját, úgyhogy végül mégis nyugodtan utazhat el a jól megérdemelt pihenésére.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök előadást tart a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdőn 2022. július 23-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A háború jó üzlet, csak nem nekünk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.