időjárás 12°C Jeromos 2022. szeptember 30.
logo

Orbán ismét fényes győzelmet aratott

Felhévizy Félix
2022.09.18. 06:42
Orbán ismét fényes győzelmet aratott

Felhévizy Félix egy hétre elutazik Spanyolországba, egy kis pihenésre. Éppen a bőröndjét csomagolta és szortírozta, amikor hirtelen eszébe jutott, hogy a Reinfrank nénitől tavaly kapott nyakpárnáját nem pakolta még be. Kereste mindenhol azt a fránya párnát, hiszen anélkül nem tud repülőn utazni, mert megfájdul a nyaka, de sehol sem találta. Keresés közben azon morfondírozott, hogy most valóban nem fog politikával foglalkozni, csak a pihenéssel. De miközben már a fiókos szekrényének a harmadik rekeszét is átforgatta, a televízióban arról volt szó, hogy az Európai Parlament elítélte Magyarországot.

Hurrá! Immár sokadszorra látjuk, tapasztaljuk, hogy a baloldali többség hajtóvadászatot indít hazánk ellen. Elég, ha csak Tavaresre vagy Sargentinire gondolunk a közelmúltból. 

A legújabb fenyítésről szóló hír a következő volt:

„Elfogadta az Európai Parlament (EP) a Gwendoline Delbos-Corfield francia zöldpárti EP-képviselő által jegyzett jelentést. Eszerint fennáll annak a veszélye, hogy Magyarország súlyosan és rendszerszerűen megsérti az Európai Unió alapját képező európai értékeket. A jelentést 433 igen, 123 nem szavazattal 28 tartózkodás mellett szavazták meg. Az összes jelenlévő magyar baloldali képviselő is igennel voksolt a jelentésre. […]” 

A nagyobbik kormánypárt és brüsszeli képviselői természetesen nem hagyták szó nélkül az újabb igaztalan és álságos döntést. 

„Miközben Európa lakosai épp az elhibázott brüsszeli szankciók miatt energiaválságtól szenvednek, a baloldali többségű Európai Parlamentnek még ebben a válságos helyzetben is az a legfontosabb, hogy Magyarországot támadja. […] Az elhibázott brüsszeli szankciók miatt soha nem látott energiaválság sújtja Európát, emellett pedig az energiaárakat is az egekbe emelték. Sok európai országban áram- és gázkorlátozásokra készülnek, az árak drasztikusan emelkednek, az európai emberek elszegényednek, és az európai gazdaság visszaesőben van” – írta közleményében a Fidesz. 
A kormánypárt úgy vélte, a brüsszeli baloldal újra és újra meg akarja büntetni Magyarországot, és vissza akarja tartani a hazánknak járó pénzeket. 

Ez a helyzet.

Akármit is állít Donáth Anna, Cseh Katalin vagy éppen Ujhelyi István. Igenis a magyar baloldal, brüsszeli előretolt helyőrsége ismét durván elárulta a hazáját. Ráadásul pont azzal, hogy ismét az európai baloldali többségbe olvadva fröcsögtek, majd szavaztak is Magyarország ellen. Ezzel azt gátolják meg, hogy hazánk megkapja a neki járó pénzeket az uniótól, megtorpedózva, megnehezítve ezzel például azt is, hogy a tanárok megkapják a nekik szánt béremeléseket. 

De reagált a szavazás eredményére a fideszes Hidvéghi Balázs, az EP-független képviselője is. Szerinte Magyarországgal mindig is lehetett és most is lehet tárgyalni, de az Európai Parlamentnek nem ez a célja, mert ők zsarolni akarnak, nem pedig megállapodni. Majd hozzátette, az EP-ben nem tudják elfogadni, hogy a magyar emberek tavasszal negyedszerre is nemet mondtak a magyar baloldalra és a brüsszeli kioktatásra, és egy jobboldali, nemzeti-konzervatív kormányt választottak meg. 

Ez hatalmas igazság. Az már nagyon régóta tapasztalható, hogy a magyar baloldali ellenzéknek nincs semmi mondanivalója a magyar embereknek. Egyedül a miniszterelnök és a kormány szapulásával vannak elfoglalva és a nemzetközi baloldaltól várják a segítséget. (Érkeztek is szépen a pénzek szakmányban, mint ahogy az a Magyar Nemzet sorozatából kiderült.) Ez eredményezte idén az újabb, megsemmisítő vereségüket, mert a magyar embereknek nem tetszik az, hogy Brüsszel megállás nélkül Magyarországot kritizálja, vegzálja. Köszönik szépen, nem kérnek ebből. Tehát ennek a mostani színjátéknak ismételten egy győztese lett, Orbán Viktor. Ezt pedig a legjobban a Fradisták egyik kedvenc rigmusának pici átírásával lehet érzékeltetni: Mi akkor is győzünk, ha látszólag kikapunk. Mert azt az apró dolgot felejti el rendszeresen a nemzetközi baloldal füttyszavára táncoló magyar baloldal: a magyar emberek döntenek, szavaznak a saját sorsukról és ebbe nem szólhat bele senki, még a fényes tekintetű EP sem – gondolta magában Felhévizy, majd nagy örömére megtalálta a nyakpárnáját, úgyhogy végül mégis nyugodtan utazhat el a jól megérdemelt pihenésére.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök előadást tart a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdőn 2022. július 23-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.