idezojelek

Az egyszeri lapigazgató és a médiapiac rejtelmei

A Magyar Hang című hetilap igazgatójának elemzéséből nemcsak a rosszindulat süt, de a tudatlanság is kikacsint.

Cikk kép: undefined
Fotó: Katona_Vanda

Eljutottunk odáig, hogy ma már nyolc (!) megyei lapnak is magasabb (egyenként) a napi eladott példányszáma, mint a magát az ország legnagyobb közéleti napilapjaként hirdető Népszaváé.

Szerintem ezt lett volna inkább érdemes kiemelnie legfrissebb médiapiaci elemzése során Lukács Csabának, a Magyar Hang hetilap igazgatójának (ennek legalább hírértéke van), ahelyett, hogy újra a megyei lapok „drasztikus zuhanásáról” értekezne kényszeresen.

Rendben, persze tudjuk, hogy a G-nap óta az árulók (ahogy a nemzeti-konzervatív oldalon nevezik őket) hétről hétre próbálják bizonygatni létezésük értelmét, és így a Mediaworksnél dolgozók nyilvános lesajnálása is szokásukká vált. Lukács Csaba elemzéséből azonban nemcsak a rosszindulat süt, de tudatlanság is kikacsint. Írásában olyan megyei napilapot vizionál (Észak-Keleti Napló), ami nem létezik, és olyan példányszámokat kifogásol, amelyek jobbak, mint amelyeket ő maga hoz ellenpéldaként. Lásd például a Blikk vagy inkább az összes bulvárlap négy évre vetített számai, hiszen a megyei napilapoké mindegyikénél jobbak. 

Arról nem beszélve, hogy a Népszaváét például meg sem említi, pedig a jelentésben, amiből dolgozik, az is benne van. Talán hogy ne kelljen leírni azt, ami itt az első sorban szerepel? Hogy ma már nyolc megyei napilap eladott példányszáma egyenként is magasabb, mint a magát az ország legnagyobb napilapjaként hirdető Népszaváé? 

És akkor a megyei hírportálok olvasótáboráról még nem is beszéltünk, pedig 2023-ban így lenne értelme a napilapok hatásáról beszélni. Ha már lapigazgató lett az ember, mint Lukács Csaba a Magyar Hangnál.

Borítókép: Megyei napilapok (Fotó: Katona Vanda)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Megint csak a szív diadala

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Atomfenyegetőzés férfihiúságból

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
idezojelek

Térkép e táj

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Macron úr, harcoljon ön Ukrajnában!

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.