idezojelek

J. K. Rowling saját maga alatt vágja a fát, ezért biztos szétszedik a liberálisok

Az írónő kihúzta a gyufát.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined

A liberális esztelenségnek nincs határa. Tombol a woke-őrület a fejlett Nyugaton. Egyre-másra jelennek meg a hírek különféle művek, filmek, könyvek átírásáról. Kapott már hideget-meleget James Bond, Agatha Christie, az Elfújta a szél és még Winnetou sem úszta meg a cancel culture-t. Az őslakos indiánok közhelyes ábrázolása miatt leállították a Kis Winnetou című filmmel együtt kiadott gyerekkönyvek eladását. 

A liberális őrület a könnyűzenét, a pop-rock világot is elérte. Egyre több dalszövegről „derül ki”, hogy ma már nem pc, nem korrekt, nem illik bele a mai liberális szemléletbe. A közelmúltban ugyanis olyan legendás előadók dalai kerültek ezen apropóból parkolópályára, mint Elvis Presley, Tom Jones, a Queen vagy éppen az Abba. De még körhintákat díszítő falovak is nemkívánatosak lettek a szép új világban. A legutóbbi áldozat a világhírű sci-fi-sorozat, a Star Trek volt. A Híradó.hu szúrta ki, hogy a Nemek Közötti Egyenlőség Európai Intézete ugyanis cenzúrázni akarja a sorozat ikonikus bevezetőjét, mert az tartalmazza a man, avagy a férfi szót. A sorozat főszereplője, a Kirk kapitányt alakító  William Shatner felháborodott a cenzúra miatt, az asztalra csapott

„Miért a Star Trekkel kellene kezdeni?” – kérdezte a színész, és keserű iróniával javasolta a Magna Charta vagy Shakespeare cenzúrázását. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már a gazdasági szereplők, a vállalatok is oly mértékben követik ezt az agresszív nyomulást, hogy újabban már woke-kapitalizmusról szokás beszélni. A vállalkozói kultúra része lett a nemi diverzitás és a queer propagálása, a rasszizmus elleni harc. 

J. K. Rowling már korábban szembekerült a woke-kal. Az írónő, akit egykor feminista ikonként emlegettek – mivel minden idők egyik legkelendőbb női szerzője volt –, mára a szélsőbaloldali gyűlölet tárgyává vált. És sokak szerint „transzkirekesztő radikális feminista”, amiért kritikával illeti a modern LMBTQ-mozgalmat, mert szerinte az veszélyezteti a gyerekeket és beavatkozik a női életterekbe és jogokba.

 A Mandiner szúrta ki, hogy a Harry Potter-könyvek írója nemrég az X közösségi oldalán reagált a Sky News egyik hírére, amely arról számolt be, hogy életfogytiglani börtönbüntetést kapott egy „nő”, aki videóra vette, ahogy megöl egy macskát turmixgéppel. A szóban forgó személy négy hónappal később pedig egy férfival is végzett.

Erre az írónő a következőt írta:

„Elegem van ebből a szarból. Ez nem egy nő.”

Majd egy későbbi posztjában is felhozta a felháborító esetet, amit szintén a Mandiner idéz:

„A bűnügyi statisztikák használhatatlanná válnak, ha az erőszakos és szexuális támadásokat, amiket férfiak követnek el, női bűncselekményként könyvelik el; Aktivisták már elkezdtek kampányolni azért, hogy ezt a szadista gyilkost helyezzék női börtönbe; Az ideológiavezérelt félretájékoztatás nem újságírás.”

J. K. Rowling maga alatt vágja a fát, mert az ilyen renitens viselkedést nem nézik jó szemmel a módfelett pc, haladó gondolkodású szélsőségesek.

Nincs mese, ezt jelenti ma liberálisnak lenni…

Borítókép: J. K. Rowling angol író, forgatókönyvíró a Legendás állatok: Grindelwald bűntettei (Fantastic Beats: The Crimes of Grindelwald) című filmje nagy-britanniai premierjén Londonban 2018. november 13-án (Fotó: MTI/EPA/Neil Hall)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A megoldás Budapesten: Szentkirályi Alexandra

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Így lett Irán Izrael fő ellensége

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.