idezojelek

Nagy lehet a baj, Lendvai Ildikó megnyomta a vészcsengőt

Ki veszi be ezt a maszlagot?

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined

A szocik egykori nagyasszonya hű partizánként mindig maradéktalanul elvégzi a rá rótt feladatot. Most valószínűsíthető, hogy azt kapta ukázba, hogy tovább pörgesse a baloldali mantrát, miszerint a Fidesz megrogyott, mélyponton van, és már csak egy lépes hiányzik a bukásához. A következőket írta a Népszavában publikált véleménycikkében: „Mert igaz ugyan, hogy kormányoknak, rendszereknek elsősorban gazdasági és szociális válságok vagy kézzelfogható, direkt politikai bajok vetnek véget, de az is igaz, hogy ezeket az adott rezsim erkölcsi összeomlása teszi véglegessé. A politikai forradalmakat morális forradalmak, lázadások előzik meg. A kormányváltó erők is a hatalom valamilyen erkölcsi vétségével legitimálják szándékukat.(…) A morális lázadás nem csillapul. Nem csillapítható.”

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Majd a cikk többi részében erőltetetten, izzadságszagúan magyarázza, hogy bizony a kormány miért áll bukásra. Mindenkinek megvan a szerepe ebben a felépített baloldali gépezetben. Ő és a balos szakértők, Kéri Lászlóval, Bod Péter Ákossal az élen rendszeresen elmondják, hogy itt már közeleg a vég, a gazdasági és morális összeomlás. Közvélemény-kutatóik pedig lassan hétről hétre publikálnak olyan eredményeket, melyek szerint már alig van előnye kormánypártoknak.

Erre szokták mondani, hogy átlátszó, mint az ablaküveg. 

Tartani kell a saját szavazóikban a reményt, hogy legközelebb nem szenvednek újabb hatalmas vereséget. Az egész ezért történik.

Lendvai Ildikó a munkásmozgalom régi, megbízható harcosaként szállítja ezeket a megszólalásokat, ha úgy tetszik megnyomja, ha kell a vészcsengőt.

A kérdés csupán az, hogy 2024-ben ki veszi be ezt a maszlagot? Gyanítom, hogy egyre kevesebben.

Kell még valamit mondanom, Ildikó?

 

Borítókép: Lendvai Ildikó, az MSZP korábbi elnöke (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Lincshangulat Strasbourgban

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

Színház, porhintés, tündérpor!

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

A halhatatlanságprojekt kulcsa Isten

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Völgybe zárt Hegyvidék

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.